eat IT

eat IT

Miből lesz a borjúbécsi?

2011. február 16. - eatit

Csütörtökön a napi ajánlatban borjúbécsi lesz.

Azt azért mégse kérdezhetjük, hogy miből készül a borjúbécsi, de azt már igen, hogy pontosan melyik részéből a borjúnak? Szokás szerint elfogadunk bolondos válaszokat is, a leggyorsabb pontos és a leggyorsabb vicces válaszadó a vendégünk egy borjúbécsire.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr722663414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icnagy (törölt) 2011.02.16. 08:27:05

csak a megoldás maradt le...:"A klasszikus, tányérról lelógó borjú bécsihez diót, frikandót, felsált vagy alaposan megtisztított lapockát használnak"

icnagy (törölt) 2011.02.16. 08:30:03

Visszakérdés: Mi a hagyományos körete? :)

Gabor57 2011.02.16. 09:30:27

Bécsben nevelt borjú combjából készül.A demokrata beállítottságú szakács a jobbik combból, míg a többiek a bal combból készítik A húst A/4 nagyságú papírvékony szeletté püfölik, sóval borssal ízesítik, lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgatnak. Díszítése a citromkarika és az ajókagyűrű (Ringli. Ha jót akarsz enni belőle, akkor hajtogatás vagy feltekerés útján lehet a sütés után a húst haraphatóvá tenni.

Gabor57 2011.02.16. 09:32:30

@icnagy: Petrezselymes főtt burgonya, sali

Gabor57 2011.02.16. 09:43:57

@icnagy: Petrezselymes főtt burgonya, sali

Gabor57 2011.02.16. 10:01:46

@icnagy: Konyhamester.hu Bécsiszelet Borjúcombból

icnagy (törölt) 2011.02.16. 10:22:09

@Gabor57: Link-háború!!! :D
en.wikipedia.org/wiki/Schnitzel

Klasszikus körete a petrezselymes burgonya vagy a burgonyasaláta.

"In Austria and Germany, the term Wiener Schnitzel is protected by law, and any schnitzel called by that name has to be made from veal." Tehát az a kikötés, hogy
borjúból legyen.

Gabor57 2011.02.16. 11:02:58

@icnagy: YESS!! Minden más bécsiszelet módon!!

Gabor57 2011.02.16. 12:18:24

Egyes szakácsok különösen szemtelen pincérek számára kartonpapírból, alig használt felmosórongyból vagy szalvétából is készíthetik, ilyenkor a citromkarika elhagyható. A szalvéta színe az élvezeti érték szempontjából nem releváns!

Gabor57 2011.02.16. 12:21:40

Ez a képződmény semmi szín alatt sem nevezhető Bécsiszeletnek

Lalamper 2011.02.16. 12:25:40

Álljunk meg akkor itt most egy percre!

Ki kérdezett bármelyikőjük, amikor anyámra ütök? Hátrább a vicaverzával!

Egyet kell kérdezni, hogy mekkora és hogy felről le vagy leről fel! Nem? De! Ugye? Igaz? Nem? De!

eatit 2011.02.17. 09:13:35

Gabor és icnagy linkháborúja végül két győztessel zárult, megy nekik a kód emailben, mi pedig felvéssük ide a monitor szélére, hogy olyan kérdés lesz a következő, amit legény legyen a talpán, aki kigugliz.
:)

Gabor57 2011.02.17. 09:15:30

Nem gugliztam, tanultam

icnagy (törölt) 2011.02.17. 12:17:41

Én csak a kedvenc kajás blogjaimon néztem körbe... ;)

Gabor57 2011.02.17. 14:03:06

@eatit: Liebe Kollegen (nekem szabad)

Nagyon finom volt
süti beállítások módosítása