eat IT

eat IT

Zöldítünk a zöldön!

2011. május 25. - Péter Anna

Felmerült a kérés, a fogyúkúrásnak szánt zöld menüt ugyan vegásítsuk egy kicsit. Megtetszett az ötlet, és úgyis itt a nyár, érnek a zöldségek és az étvágyunk sem olyan, mint hidegben, ilyenkor a legbőszebb húsevő is jóllakik kedvence nélkül.

Összeszedtünk pár laktató, de magában fogyasztva fogyókúra-kompatibilis, tápláló vega fogást, amivel az otthoni főzést szeretnénk elősegíteni, és mi is ezekből fogunk válogatni a menübe. A hangsúly az ételek gazdag ízén (ami finom, hamarabb jóllakat) van, zabálni ezekből sem lehet büntetlenül. Pardon. A sort jövő héten folytatjuk.

Túróval rétegelt paprika

Hozzávalók:

  • 1/2 kg túró, vagy fetasajt
  • kevés tejföl a túró selymesre keveréséhez
  • pár evőkanál majonéz
  • egy teáskanál mustár
  • 2-3 csemegeuborka
  • 7-8 db sült kápiapaprika meghámozva
  • reszelt fokhagyma
  • liszt, tojás, olaj a paprikák kisütéséhez

A túrót robotgéppel finomra keveri a tejföllel, majonézzel, mustárral ízesíti, elkeveri az apróra vágott uborkával. A sózott, fokhagymázott paprikákat lisztbe, tojásba forgatja, kisüti. Egy tálba paprikákat rétegez, megkeni úgy egy centi vastagon a krémmel, a rétegezést addig folytatja, amig elfogynak az alapanyagok, a tetejére krém jön. Behűti és szeletelve tálalja. 

Rajas (rakhasz) - mexikói tejszínes paprika, tortillával eszik, de kevés rizzsel is feladható

  • két marék nagyobb méretű paprika ( eredetileg jalapeno, de  hegyes, erős, zöld is szuper)
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl olaj
  • 1 fej lilahagyma finomra vágva
  • 1/2 l tejszín só, bors

A paprikákat meghámozom, (nem hámoztam) hosszú szálakra vágom. Mély serpenyőben az olajon és a vajon megpirítom a hagymát, rádobom a paprikát. Felöntöm a tejszínnel, összeforralom.

Padlizsán, vagy akár tök, diós bundában

  • egy, vékony (1-2 mm) vastagra szeletelt padlizsán, vagy tök
  • egy kettéválasztott tojás
  • egy evőkanál liszt
  • sör
  • 20 dkg durvára tört dió olaj só, bors

A fehérjét habbá verem, elkeverem a liszttel, sárgájával, a sörrel lazítom. Beleforgatom a sózott-borsozott padlizsánszeleteket, a megszórom a dióval és forró olajban kisütöm. A dió az olajban megpirul, a padlizsán krémesedik.

Tippek szupervega fogásokra?

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr172930590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása