Felmerült a kérés, a fogyúkúrásnak szánt zöld menüt ugyan vegásítsuk egy kicsit. Megtetszett az ötlet, és úgyis itt a nyár, érnek a zöldségek és az étvágyunk sem olyan, mint hidegben, ilyenkor a legbőszebb húsevő is jóllakik kedvence nélkül.
Összeszedtünk pár laktató, de magában fogyasztva fogyókúra-kompatibilis, tápláló vega fogást, amivel az otthoni főzést szeretnénk elősegíteni, és mi is ezekből fogunk válogatni a menübe. A hangsúly az ételek gazdag ízén (ami finom, hamarabb jóllakat) van, zabálni ezekből sem lehet büntetlenül. Pardon. A sort jövő héten folytatjuk.
Túróval rétegelt paprika
Hozzávalók:
- 1/2 kg túró, vagy fetasajt
- kevés tejföl a túró selymesre keveréséhez
- pár evőkanál majonéz
- egy teáskanál mustár
- 2-3 csemegeuborka
- 7-8 db sült kápiapaprika meghámozva
- reszelt fokhagyma
- liszt, tojás, olaj a paprikák kisütéséhez
A túrót robotgéppel finomra keveri a tejföllel, majonézzel, mustárral ízesíti, elkeveri az apróra vágott uborkával. A sózott, fokhagymázott paprikákat lisztbe, tojásba forgatja, kisüti. Egy tálba paprikákat rétegez, megkeni úgy egy centi vastagon a krémmel, a rétegezést addig folytatja, amig elfogynak az alapanyagok, a tetejére krém jön. Behűti és szeletelve tálalja.
Rajas (rakhasz) - mexikói tejszínes paprika, tortillával eszik, de kevés rizzsel is feladható
- két marék nagyobb méretű paprika ( eredetileg jalapeno, de hegyes, erős, zöld is szuper)
- 10 dkg vaj
- 1 dl olaj
- 1 fej lilahagyma finomra vágva
- 1/2 l tejszín só, bors
A paprikákat meghámozom, (nem hámoztam) hosszú szálakra vágom. Mély serpenyőben az olajon és a vajon megpirítom a hagymát, rádobom a paprikát. Felöntöm a tejszínnel, összeforralom.
Padlizsán, vagy akár tök, diós bundában
- egy, vékony (1-2 mm) vastagra szeletelt padlizsán, vagy tök
- egy kettéválasztott tojás
- egy evőkanál liszt
- sör
- 20 dkg durvára tört dió olaj só, bors
A fehérjét habbá verem, elkeverem a liszttel, sárgájával, a sörrel lazítom. Beleforgatom a sózott-borsozott padlizsánszeleteket, a megszórom a dióval és forró olajban kisütöm. A dió az olajban megpirul, a padlizsán krémesedik.
Tippek szupervega fogásokra?