eat IT

eat IT

A mai zöld fogásban: spenót!

2011. június 02. - eatit

Tele vannak a piacok friss spenóttal, amit sokkal változatosabban lehet felhasználni, mint a fagyasztott, darált változatot.

Reméljük, itt senkit sem riasztottak el tőle gyerekkorában, mi nagyon szeretjük.

A zöld fogásban a spenótot hússal göngyöltük fel, így kellőképpen laktató, tápanyagokban gazdag, de nem hízlaló ételt kapunk belőle. A közismert főzeléken túl még sokféleképpen hasznosítható a friss spenótlevél, íme pár ötlet, ezekkel a közeljövőben a kantinban is találkozhattok:

  • salátának: a zsengébb leveleket elég egy szűrőben leforrázni, és kevés olívaolajjal, balzsamecettel és kéksajttal elkeverve, kevés átnyomott fokhagymával, dióval ízesítve tálalni
  • levesnek: a leveleket húslevessel kell leforrázni, és fokhagymás tejföllel sűríteni, fűszernek szerecsendió, bors elég bele
  • frittata: a leveleket felvert tojásba kell forgatni és bőven olívaolajozott teflonserpenyőben közepes lángon kisütni, ügyesen megfordítani, rengeteg kéksajtot, vagy aki nem szereti, parmezánt reszelni a tetejére és készen is van 

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr742950330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása