Tele vannak a piacok friss spenóttal, amit sokkal változatosabban lehet felhasználni, mint a fagyasztott, darált változatot.
Reméljük, itt senkit sem riasztottak el tőle gyerekkorában, mi nagyon szeretjük.
A zöld fogásban a spenótot hússal göngyöltük fel, így kellőképpen laktató, tápanyagokban gazdag, de nem hízlaló ételt kapunk belőle. A közismert főzeléken túl még sokféleképpen hasznosítható a friss spenótlevél, íme pár ötlet, ezekkel a közeljövőben a kantinban is találkozhattok:
- salátának: a zsengébb leveleket elég egy szűrőben leforrázni, és kevés olívaolajjal, balzsamecettel és kéksajttal elkeverve, kevés átnyomott fokhagymával, dióval ízesítve tálalni
- levesnek: a leveleket húslevessel kell leforrázni, és fokhagymás tejföllel sűríteni, fűszernek szerecsendió, bors elég bele
- frittata: a leveleket felvert tojásba kell forgatni és bőven olívaolajozott teflonserpenyőben közepes lángon kisütni, ügyesen megfordítani, rengeteg kéksajtot, vagy aki nem szereti, parmezánt reszelni a tetejére és készen is van