eat IT

eat IT

Ötletek halra

2011. július 14. - eatit

 Ma halazunk, a grillen mandulás pisztráng, a zöld fogásban hekkfilé. Adunk pár egyszerű tippet ezek elkészítésére, hogy a hétvégén otthon is lehessen tolni a halat befelé, ebben a melegben jó is az.

Kukoricalisztbe forgatva, muzsdéjjal, klasszikus erdélyi recept pisztrángra:

A halat sózzák, puliszkalisztbe forgatják, bő zsiradékban ropogósra sütik. Muzsdéj, azaz szódával lazított, reszelt fokhagyma való hozzá.

Pontyhamburger (harcsából, hekkből is elkészíthető)

A filét, vagy a patkót, megnyúzom, kiszedem a bordákat, szálkákat. A húst további szálkák után kutatva, ujjaim között elmorzsolom, majd az egészet ledarálom, vagy botmixerrel pépesítem. Egy serpenyőben kiolvasztok füstölt szalonnazsírt és abban sütöm meg a nedves kézzel, másfél centi vastag pogácsákká formázott húst. Magas lángon sütöm, amikor megpirult, megfordítom és most szórom meg sóval, borssal, fűszerpaprikával. Grillezni is lehet.

Hekk tejszínnel

  • 2 db egész hekk feldarabolva
  • 30 dkg spenót/mángoldlevél
  • egy fej újfokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 dl tejszín
  • 2-3 db paradicsom
  • olívaolaj, só, bors, csipetnyi őrölt szerencsendió, csipetnyi fahéj

A feldarabolt halakat és a nagyobb darabokra vágott újfokhagymát (ha csak régi van, elég egy fél fej) egy kevés olajon pár percig pirítom, hozzáadom a megmosott, összetépett spenótleveleket, babért, fűszereket és fedő alatt 10 percig párolom, néha megkeverem. Hozzáöntöm a tejszínt, öt perc alatt összefőzöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr453064071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása