eat IT

eat IT

Heti menü 0123-0127

2012. január 22. - eatIT

Kedves Vendégeink!

Hétfőtől, annak érdekében, hogy - visszajelzéseiteket is figyelembe véve - teljes kínálattal tudjunk benneteket kiszolgálni a nyitva tartás alatt, 3 főételt találtok a menüben a szokásos 4 helyett. A "grill" szekciót is szüneteltetjük, helyette rövidesen beüzemeljük a wokot.

Szép hetet kívánunk mindenkinek!

 

Hajtás után nyomtatható méretben!

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr253710199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bujdosot 2012.01.22. 20:33:40

Eggyel kevesebb főétel, és nincs grill kaja?...Ennyire nagy a baj?

Mocskos politikus 2012.01.23. 07:11:19

És még falrahányt borsó sincs.. :(

Gabor57 2012.01.23. 07:14:12

Nem szoktam, de most: szerintem a vegát váró kollegáknál a héten ki fog borulni a bili!! Bujdosónak teljesen igaza van! Siralmas, finoman kifejezve...Talán egy valaki kellene, aki ért a dolgokhoz, és rendbe tudná tenni a menzát

Gabor57 2012.01.23. 09:41:43

Vissza az egész ott a vega!

2012.01.23. 10:08:52

@Gabor57: szerintem a zöld fogás köszönőviszonyban sincs a vega fogalmával (az egy dolog, hogy heti 1-2 alkalommal olyasmiből áll, amiben nincs hús, de ez bármely más menüre is elmondható lenne), max kicsit zsírszegényebb, mint a többi, de már erre is volt ellenpélda :) Lényegében az esetek 90%-ban a menüből is tudsz úgy összeválogatni, hogy egészségesebb legyen, mint a zöld menü. Fogalmazzunk úgy, hogy kellett egy hangzatos kategória, amiről megpróbáljuk elhinni, hogy egészségesebb, mint a többi, esetlegesen még fogyni is segít :) CSak egy dolog biztos a zöld menü kapcsán: az ára 100% előre kalkulálható.

edwon 2012.01.23. 10:13:18

Végre valami változás! Remélem, betartani is sikerül majd! Most már csak az adagokkal kellene kezdeni valamit, és talán én is lenéznék néha.

Gabor57 2012.01.23. 10:21:08

@frauc1: igazad van, pláne, hogy a vega a menüben volt ugye, a zöld meg...vagy a zöld is menűárban lesz?

2012.01.23. 10:28:53

@Gabor57: szerintem vega menü sosem volt, csak ez a zöld elnevezésű. Ez mindig is menün kívül volt és különáras: 990Ft fixen, szerintem ez most sem változott.

Gabor57 2012.01.23. 10:47:36

@frauc1: lehet rosszul tudom, de mintha a negyedik főétel egy időben vega lett volna...egy - két nap kivételével

2012.01.23. 11:22:19

@Gabor57: attól tartok, hogy annyira nem jó a memóriám, hogy erre tudjak válaszolni :) Úgy rémlik, hogy a zöld menü volt vegaként reklámozva. Egyébként a zöld menü most is vega heti 1-2 alkalommal, de 100% vegának nem lehet nevezni.

Gabor57 2012.01.23. 11:27:40

@frauc1: ajánlott bejegyzéseknél vissza tudsz keresni

Laszlo Papp 2012.01.23. 11:30:30

A régi menüben a negyedik főétel majdnem mindig húsmentes volt. Azt rendes menüként lehetett megkapni (690 forint illetve 745 forint levessel) Ha a zöld menü ára továbbra is marad 990 forint leves nélkül, akkor ez egy nem túl előnyös változás. :(

2012.01.23. 12:12:22

Zöld menüt eddig egyszer ettem, amikor az összes többi menü úgy nézett ki, hogy azokról inkább lemondtam. Nekem akkor pozitív csalódás volt, mivel 990Ft-ért 2 zöldséges-húsos nyársat is kaptam és két jókora darab fóliában sült burgonyát. Viszont arra akkor sem tudtam rájönni, hogy mitől Zöld menü, mivel esetleg a nyársra tudtam volna azt mondani, hogy visszafogottan zsíros, ugyanakkor a burgonya a fólián belül tocsogott a zsírban/margarinban. Az adag sem volt zöld, mivel két étkezésemet is lefedte volna :D Persze ez most nem panasz, elvégre itt mindenki arra szokott panaszkodni, hogy kicsik az adagok, ezt csak érdekességnek írtam le.
Zöld menüt legközelebb majd akkor eszek ha lesz kuszkusz, mivel azt a köretet még nem kóstoltam.

Leviv 2012.01.23. 12:18:08

Falrahányt borsó pedig volt, nem is ezzel van a baj, hanem azzal, hogy utána lekaparták és kiadták brassói néven...
15 percig állt a sor utána elkezdék kiosztani az ételt. Az amúgy is lecsökkentett menüből nem volt a zöldfogás sem. 30 perc alatt esélytelen megebédelni, ez így nem mehet tovább...

Gabor57 2012.01.23. 12:57:54

@frauc1: püff...még valaki...

momo968 2012.01.25. 10:58:14

Nem tudom, hol marad mostanában a Petőfi módra készült étel? Korábban isteni velős cuccot készítettetek, de a legutóbbi velővel töltött rántott sertésakárminek köze sem volt(semmi velő+5 marék fűszer) a korábbi ízvilághoz! Megváltoztak egy ideje a sütemények is, vastag, pozdorja piskótaféle kevés maszattal megkenve, töltelék nélküli palacsinta...nem az igazi.
Ha szakácsváltás történt(ami valószínű), elkérhetnétek az ő Petőfi módra készített velő-receptjét, mert az csúcs volt! Köszönettel!

eatIT 2012.01.25. 12:04:14

@momo968: Kedves momo968! Nem történt szakácsváltás, étlapra tűzzük Petőfit a kedvedért a közeljövőben, és ugyanaz a szakács fogja elkészíteni aki szokta.

eatIT 2012.01.25. 12:21:50

@frauc1: Köszönjük a bátorságod, hogy lemerészkedtél tegnap és ma is :). Örülünk, hogy elégedett vagy. Egészségedre!

seraf 2012.01.25. 12:50:20

TÚRÓS CSUSZA 2012.01.25:
minősíthetetlen volt, 690 Ft-ért a következőt kaptam:
- nagy adag összeragadt, ízetlen tészta
- fél kanál hígított tejföl és némi túró (szintén ízetlen)
- finom szalonna

Mocskos politikus 2012.01.25. 12:51:53

Én már kevésbé vagyok elégedett, de ennek nem is fogtok örülni.

Mai menüben túróscsuszát ettem. Már amikor átvettem jéghideg volt. Jéghideg! Érted ember? Hogy a faszomba lehet ez? Sebaj, megmikróztam. Igaz a tejföl pocsék forrón, de hát mindegy, ez van.

A tésztadarabok csomósra voltak összefőzve, itt-ott némi túró felfedezhető nyomokban.

A tejföl egy híg szar, a rajta lévő szalonnadarabok öklömnyi méretekben voltak kisütve, ráadásul elég furcsa ízzel, szerintem jócskán avas volt.

Most mit mondjak? Gratulálok! Csak így tovább! Lassan ott járok hogy undorral járok le enni. Majd nyilván eljön az idő, amikor eléri azt a pontot nálam a dolog, hogy a kényelem (hogy csak lemegyek és ebédelek) hátrébb kerül a sorban.

seraf 2012.01.25. 12:58:13

Ja és kérhetnénk, hogy az ételek mellé odaírjátok, melyik a menü / napi ajánlat stb. hogy legalább az árát meg tudjuk állapítani?
Apróbetűsben elférnének alá az aktuális árak is, pl: menü / napi ajánlat / főétel köret nélkül / főétel más körettel / menü főétel vmivel stb.

És még azt is, hogy normális, érthető, magyar elnevezése legyen az ételeknek, vagy legalább 1 mondatos leírását lássuk? Engem nem érdekel, hogy mexikói vagy argentin vagy milyen, hanem szeretném tudni, hogy mit eszek!

Eddig túlsúlyban voltak az olyan ételek, amikkel elégedett voltam, de most már szaporodtak annyira a túrós csuszához hasonló esetek, hogy megérdemlik a kommentelést. Remélhetőleg lesz valami eredménye is.

seraf 2012.01.25. 13:00:25

Az a szerencsétek egyébként, hogy monopol helyzetben vagytok, mert közel s távol nincs étterem, ahova az éhes munkások kiugranának a 30 perces ebédidejükben.

De igen, lassan úgy érzem én is (pedig tényleg általában finomakat ettem nálatok), hogy itt az ideje, hogy előre kitaláljam, mit eszek és menüt rendeljek (ami finomabb és olcsóbb is), illetve saját magamnak fogok főzni, akár van időm rá, akár nincs.

Zosa7 2012.01.25. 14:54:28

A mai babgulyás nagyon finom volt, és ez nem csak az én véleményem, szorozzátok meg 7-tel!!! A borsos csirkemell szintén! Csak így tovább

hamone 2012.01.26. 13:02:33

Finom volt a karfiol leves, és pár napja a kiszolgálás is jobb! :)

momo968 2012.01.27. 08:11:58

Könyörgöm szóljatok már a desszertkészítő részlegnek, hogy egyszerűen vacak a sütemény!!!!!!! Pocsék és kritikán aluli a tésztarésze(nem piskóta, nem kenyér, nem linzer , viszont kőkemény, pocsék állagú és vastag) és az a stratégia, hogy a kétujjnyi vastag íztelen tésztára rákentek egy 2 mm vékony maszatot, az nem desszert! Nagyon rosszak a desszertek!!!!!!!!!

Gabor57 2012.01.27. 09:21:49

Paprikás marha

Hozzávalók (2 személyre):
25 dkg marhahús
2 zöldpaprika
3 csili
1 diónyi gyömbér
1 újhagyma
olaj

a páchoz:

1 evőkanálnyi szójaszósz
1 evőkanálnyi rizsbor vagy száraz fehérbor
1 teáskanálnyi keményítő
1 evőkanálnyi reszelt gyömbér
1 evőkanálnyi víz
a mártáshoz:
1 evőkanálnyi szójaszósz
1 teáskanálnyi szezámolaj

cukor
feketebors
nátriumglutamát

A marhát gyufahosszúságú csíkokra vágjuk. Megkeverjük a páclevet, és 2 órán át abban marináljuk a húst.
A paprikát, és az újhagymát vékony, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A csilit kimagozzuk és a gyömbérrel együtt szintén keskenyre felcsíkozzuk.
Felhevítünk a wokban 1 csésze olajat és abban – miután a páclevet lecsorgattuk róla – elősütjük a húst. Az olaj nagyját kiöntjük, csak kb. 2 evőkanálnyit hagyunk a wokban, s abban állandó keverés mellett megsütjük a zöldségeket. Hozzáadjuk a húst, valamint az összekevert mártást, és az egészet még egyszer alaposan átforgatjuk.

seraf 2012.01.27. 11:48:29

@momo968: egyetértek, a desszertek BORZALMASAK!!!
Talán nem 50 kilós cukrászalapanyagból kéne sütni, hanem valódi, kiskonyhai, álmainkban esetleg BIO alapanyagokból.
Vagy cseréljétek le a cukrászt és valami normális sütit adjatok, mert ezek ehetetlenek.

Zosa7 2012.01.30. 11:12:55

Ne általánosítsunk szerintem igen is szoktak jó desszertek is lenni...bár tény hogy 50-50 az esély...

Gabor57 2012.01.31. 10:42:04

@Zosa7: fizetéskor is ilyen az esélyarány?
süti beállítások módosítása