eat IT

eat IT

Heti menü 01 10-15

2011. január 10. - eatit

A hajtás után nyomtatható méretben.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr452572234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.01.11. 11:02:07

Srácok, mikor akartok már normális büfét beindítani? Kifli, sajtos/tepertős pogácsa, csokis/sajtos croissant? Nem kell hogy helyben sült legyen, de azért legyen már valami kommersz kínálat!

A szendvicsek meg hát.. siralmas a méret, hangyafasznyi, ami meg nagyobb az nem ér annyit. A melegszendvicsbe meg dobjatok már bele egy szelet lapka sajtot, kb. 20 Ft..

Ez így nagyon gáz.

Gabor57 2011.01.11. 11:39:45

sztem a hangya nemi szerve nem igazán tartozik ide

jössz le kajáért? 2011.01.11. 13:45:56

@drinkIT: Hát igen, még mindig siralmas a helyzet. Annyi előnye van a dolognak, hogy végre megismertük a környék pékségeit ahol lakunk. El voltunk szörnyülködve, hogy ezekben a pékségekben milyen árak vannak. Amit itt egy nokia szenyára költök + 2dl kakaóra, ott 2 főre reggelit vásárolok +5dl kakaó, úgy hogy jól... most figyelj... tudunk belőle lakni, bőségesen, változatosan. Idebent nem. Igaz ez nem kárpótol az itteni állapotokért... :(
Már csak akkor veszek bent valamit, ha nagyon vékony volt az ebéd és nem bírom ki este 7-ig, vagy reggel elaludtam.

2011.01.11. 14:00:46

@Gabor57: hihetetlen egy csávó vagy te, ezért megérte kommentelni. nem sikerült a lényegre koncentrálnod. :)))

Gabor57 2011.01.11. 15:06:42

@drinkIT: A lényeg a nagyra becsült kommentedben, hogy elégedetlen vagy a büfé kínálatával. Szeptember óta rá lehetett volna jönni, hogy nem lesz kifli, zsömle, sátras szendó, mikró,...stb. Ezzel lehet, kell élni, Alternatív a kedves "jössz le kajáért" vázolta az opciókat. Lehet beszállítóktól rendelni, kaját hozni magaddal (a teakonyhai mikróban meg is lehet melegíteni), az EatIT-nél biztos nem fognak megharagudni. Egyébként egy kommentet kulturáltan is meg lehet írni, mindenféle állati testrészek emlegetése nélkül. Én semmiképpen sem a hozzászólásod tartalma miatt írtam, én is hiányolom a kiflit, megveszem a péknél, ha kell, alacsonyabb minőségű cuccot meg nem fogsz kapni!
mélységes tisztelettel:

Benkő Gábor

Gabor57 2011.01.11. 15:08:30

@drinkIT: meg ne nagyon csávózz, sztem ha belehúzok a nagyapád, de legalább is az apád lehetnék!

jössz le kajáért? 2011.01.11. 15:25:08

Sajnos drinkIT tényleg ez itt a helyzet, együtt érzek veled. :(
Mióta a Ász büfé /nem a kantin, csak a büfé/ elment (we miss you), és a sátras(we miss you too) EddMeg is beköltözött ez van, ezzel kell élni. Máshol kell bevásárolni. Ez itt egy dísz büfé, alkalmi reggelikre. Nem a "munkás" emberek falatozója. :(
Szeptember óta hányszor el lett mondva hogy mire lenne szükség, mi hiányzik, de nem történt semmi, abszolút semmi, és szerintem nem is fog.

R/T 2011.01.12. 00:27:42

Valóban, mintha összement volna a 190-es kis szendvics, ezért úgy döntöttem, én is kihagyom mostmár az eatIT-s reggeliket. :(

2011.01.12. 11:22:55

@Gabor57: Most erre mit mondjak? Hogy sajnálom?

@jössz le kajáért?: Absolute helyén van a kommented..

Gabor57 2011.01.12. 15:00:55

@drinkIT: Neked felesleges bármit is mondani...

eatit 2011.01.12. 17:38:52

Sziasztok,

A kantin és a kínálat kialakításakor fontos szempontunk volt, hogy ez a kantin bárhol megállja a helyét a világon, ezért is néztük meg az egész csapattal együtt a bécsi iroda ebédlőjét. Ételeink kiemelkedő ár-érték arányban értékesítésére, és ennek az elképzelésnek minél jobb megvalósítására törekszünk és törekedni fogunk a későbbiekben is. Azért mert Magyarországon, vidéken van egy menza, még lehet, sőt, szerintünk legyen európai szinvonalú, nem szeretnénk, nem fogjuk kommersz irányba elvinni.

Croissant van a büfében, több ízben.

A melegszendvicsben trappista van, ami szerintünk finomabb a lapka sajtnál, és tehéntejből készül, ellenben a növényi zsiradékból tömbösített lapkával, így ezt most nem értjük pontosan hogy egy duplasajtos melegszendvicset szeretnél, vagy a trappista helyett lapkát? Utóbbinak szerintünk a többi vendégünk nem örülne.

Mikró van a konyhában, de szeretnénk úgy elhelyezni és működtetni, hogy az megoldás legyen, ne pedig bosszúság, és ez nem feltétlenül egyszerű. Eddig is szívesen melegítettünk bárkinek, akinek nem volt elég meleg az étel.

A kisméretű szendók mérete változatlanul a bagett negyedelésével alakul ki, így igyekszünk tartani a méretet, nem változtattunk rajta.

Minden észrevételnek örülünk, és igyekszünk a saját elvárásainkon belül teljesíteni a kívánságaitokat.

csaba.lakatos 2011.01.13. 08:50:23

@eatit: Sziasztok! A mikrós részhez hozzászólok: - nem szívesen tartanék fel egy eatit-s kollégát sem csúcsidőben azzal, hogy melegítse meg nekem a kihűlt ételt, mert szemmel láthatóan kevesen vagytok, nem akarnék emiatt nagyobb sort generálni.
- Az ételkiadó pulttal szembeni falnál (tehát nem messze a bejárattól) van konnektor, oda lehet tenni két asztalt (sokáig volt is. Nem tudom, hpgy most ott vannak-e) rajta két mikróval és meg van oldva a probléma. Senkinek nem lenne útjában, mert az a része a kantinnak gyakorlatilag kihasználatlan.
A mikró szükségességének szemléltetésére elmesélem mi történt tegnap ebédnél: mézes-mustáros csirkét kértem pennével. Már az edény aljáról kanalazták a srácok, ekkor már csak jóindulattal lehet langyosnak nevezni. Erre mikor a pénztárhoz értem a pénztáros lány elnézést kért és átment a büfé részhez kiszolgálni, ami ugyan csak 2-3 percet vett igénybe és nem lenne gond, de ennyi pont elég ahhoz, hogy hideg legyen az ételem mire az asztalomhoz érek. Ha ezután visszafordultam volna bármelyikőtökhöz, hogy melegítse meg nekem az ételt, azzal még egy embert kiállítottam volna a munkából és még tovább nőtt volna a várakozási idő a többi éhes ember számára, amit szerintem senki nem szeretne.
És vitatkoznék az ellenérvvel, mely szerint a teakonyhában van mikró. Ebédidőben azoknak is közel 100%-os a kihasználtságuk és egyébként sem azért megyek a kantinba, hogy utána a teakonyhában fogyasszam el az ebédem vagy szaladgáljak vele fel-alá.
Szépen kérem, oldjuk meg a mikró kérdést!
Üdv,
Csaba

csaba.lakatos 2011.01.13. 11:53:27

Ellenérves érvelés :) visszavonva ... Gábor másról beszélt a mikrózás kapcsán, félreértettem. Sorry!

eatit 2011.01.14. 10:13:10

@csaba.lakatos: Köszönjük a tippeket és a konstruktív hozzáállást!
Azért vásároltunk új és korszerű pultrendszert, mert ebben a tárolók alatt van egy melegítő, amit használunk is rendületlenül, így pont az alján kellene a legmelegebbnek lennie az ételnek, de igyekszünk, hogy minél kevesebb, nem megfelelő hőmérsékletű étel forduljon elő.

Többek között ezért, a lehető leghatékonyabb kiszolgálásotok érdekében átszervezzük a kollégák munkáját. Jövő héttől a személyre szabott melegítés
az étterem büfé részében nem fog gondot okozni, nem fogja feltartani a sort, és az is boldog lesz, aki nagyon forrón szereti.

Zoli81 2011.01.14. 14:03:39

Sziasztok!

A mai pásztortarhonya, illetve mostanában elég sok minden nagyon sósra sikerül. Számomra már oly mértékben sós, hogy szerintem ehetettlen. Úgy gondolom, hogy ha valaki sósan szeret valamit, az utólag is meg tudja sózni. De fordítva ez már nehézkes. Tehát kevesebb sót! Please!! És hogy ne csak panaszkodjak, a tegnapi Sertéspörkölt, és a máglyrakás az isteni volt!!

zs007 2011.01.14. 15:36:53

@Zoli81: Nem tudja utólag megsózni, mer sosincs só az asztalon.

eatit 2011.01.16. 19:15:40

@Zoli81: Ez egy elég nehéz és érzékeny kérdés, mert széles skálán mozoghat a megfelelő érték, de mivel utólag sózni lehet, kivenni nem, ezért visszaveszünk a só mennyiségéből, főleg az olyan ételek esetében, amiknek az élvezeti értékét nem befolyásolja az utólagos sózás.

@zs007: Ebéd kezdetekor minden asztalra helyezünk egy só,-és borszórót, ezek további sorsát valóban nem tudjuk felügyelni, ezért csak kérni tudunk mindenkit, amennyiben ez emberileg lehetséges, ugyanoda tegye vissza, ahonnan elvette, és akkor minden asztalon lesz belőle.

Gabor57 2011.01.17. 07:41:41

matrichana?

A Pasta Amatriciana nevű ételről beszélünk?

eatit 2011.01.18. 07:46:04

@Gabor57: nem pontosan, mi nem használunk vörösbort hozzá

Gabor57 2011.01.18. 08:15:03

de jó a megérzés???
süti beállítások módosítása