Mai receptünket Fűszeres Esztertől kölcsönöztük, rendhagyó, cserébe nagyon finom változata a klasszikus túrótortának. Köszönjük!
Hozzávalók a tésztához:
- 1 bögre kuszkusz
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
- 1 ek méz
- 1 csipet só
- forró víz
A kuszkuszt leöntöttem a forró vízzel, sóztam, hozzákevertem a mézet, és a vajat, majd 20 percig lefedve pihentettem. Mikor megpuhult, hozzákevertem a tojásokat.
Hozzávalók a túrókrémhez:
- 50 dkg tehéntúró áttörve
- 1 doboz Philadelphia sajtkrém
- 2 tojás
- 1 nagy narancs héja
- 3 ek méz
A krémet összekevertem, majd egy tortaforma aljára sütőpapírt fektettem. Erre simítottam a kuszkusz felét, majd a túrókrémet. A tetejére a maradék kuszkuszt tettem. 200C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt sütöttem meg. Mikor kihűlt a tetejét megszórtam dióval, és a narancs levéből, illetve mézből kevert szirupot öntöttem a felszeletelt tortára. Maga a torta egyáltalán nem édes, mindenképpen kell hozzá a szirup, de így az édességét már mindenki maga szabályozhatja.