eat IT

eat IT

Papanasi recept

2011. május 19. - eatit

Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 8 db tojás
  • 15 g szódabikarbóna
  • 1 kg liszt
  • 100 g vaníliás cukor
  • citrom és narancs

A túrót, a tojást, a sót, a vaníliás cukrot összekeverjük egy tálban. a szódabikarbonát feloldjuk a citrom levében, majd ezt is a többihez keverjük. A citrom és a narancs héját belereszeljük, annyi lisztet teszünk bele, hogy a tészta formázható legyen (ami nem biztos, hogy pont egy kg) kb. 1 órát, pihenni hagyni, majd 5-6 dkg - os gombócokat formázunk, középre lukat fúrunk, henger alakúra formázzuk és a bő forró zsiradékba sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr952915535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sorcerer86 2011.05.19. 09:37:51

Tehát:

1. A szendvicsek, mind a kicsik és mind a Nokia 1610 méretűek, már korán reggel műszak kezdet után szárazak. Értem én, hogy korán készülnek, de ha elfogadtok egy tanácsot, és a bambuszpálcika helyett celofánnal "fognátok össze", puha maradna és kívánatos.

2. Sokan panaszkodnak az adagok méretére, így álljon itt egy megoldás a megboldogult ÁSZ konyhájától. Ők kiírták anno, hogy a pénzünkért, tehát a fél és egész adagokért mekkora tömegű (dkg) ételt kapunk. Kihelyeztek a pult szélére egy mérleget is, ezáltal az étel kézhezvétele után azonnal lemérhető és még a fizetés és pénztár előtti távozást megelőzően reklamálhatóvá vált a kapott mennyiségű étel.

Remélem hasonlóan pozitív gondolat és megvalósítható, mint anno a "Nokia" szendvics. Legalább az első pont...

chö-pfö 2011.05.20. 07:47:46

@Sorcerer86: Ez túl építő jellegű volt, erre már nem tudnak reagálni.
süti beállítások módosítása