eat IT

eat IT

Egy kis curry-szótár

2011. május 26. - eatit

Ma több curry-s fogásunk is lesz, lássuk mi is az a curry?

currylevél:

Egy rutaféle levele, a babérlevélhez hasonló fűszer, amit elsősorban a Délkelet-Ázsiai konyha, főleg a Dél-Indiai használ. Elsődlegesen, váratlan fordulat, currykeverékbe teszik.

currykeverék:

Indiai eredetű, de angolok inspirálta keverék (a gyarmatosítók haza akartak vinni egy kis indiai ízt, ezért keverték ki ezt a port) így a curry angolul a fűszerkeverék, Indiában viszont a currykeverékkel készített étel neve. 

A keverék 10-20-féle fűszerből áll, kőbe vésett recept nincs, tartalmazhat: kurkuma, chili, gyömbér, kardamom, római kömény, fekete bors, koriandermag, szegfűbors, szegfűszeg, fahéj, paprika, cayenne bors, currylevél, kókusztejpor, görögszéna, és megannyi fűszer.

Nem feltétlenül csípős, de lehet méregerős is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr852931930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása