eat IT

eat IT

Mi az a bolognai?

2011. május 31. - eatit

Mai menünkben egy rendkívül népszerű étel, a bolognai spagetti található, ami tulajdonképpen egy bolognai klasszikus, a ragú magyar neve.

Bologna konyhájára jellemzőek a nehéz, tartalmas, hússal, kolbásszal felütött szószok, a világhírű ragú is ilyen. Igen, hosszú ú-val.

Íme a recept, nem nagy kunszt, otthon is könnyedén elkészíthetitek. Bolognában jellemzően tojással készült szélesmetéltet adnak hozzá. Giorgio Locatelli receptje, az arányok egyszerűek.

Két-három evőkanál olívaolajat felforrósítok, rádobok egy apróra vágott sárgarépát, egy fej apróra vágott vöröshagymát, egy feldarabolt zellerszárat, egy fokhagymagerezdet, egy szál rozmaringot és zsályát, és nagy lángon keverem.

Egy kg, ledarált marhanyakat (ha nincs, lábszárat, szegyet) sózok, borsozok, és a zöldséghez adom, pirítom, nem párolom! Amikor körbepirult, hozzáöntök fél üveg félszáraz vörösbort.

Mikor a bor majdnem elpárolgott, fél evőkanál paradicsompürét kevertem hozzá, utána öntöttem hozzá fél liter passzírozott paradicsomot és fél liter vízet. Felforraltam, levettem a lángot és körülbelül másfél órán keresztül főzöm.

Ilyen egyszerű, csodás étel.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr802944600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása