eat IT

eat IT

Napi ajánlat: crumble, avagy morzsasüti!

2011. június 01. - eatit

 Szilvás, mert az epres, meggyes és a szilvás a legjobb!

A morzsasüti a legjobb befektett szakértelem és végeredmény arányú édesség, otthon is mindenki el tudja készíteni, nyáron nincs ennél jobb. Gyors, gyümölcsös, finom.

A morzsa liszt, cukor és vaj 1:1:1 arányú keveréke, ezt kézzel, vagy géppel alaposan el kell dolgozni és berakni a hűtőbe egy órára. 

Amikor megkeményedett, a feldarabolt gyümölcsöt le kell rakni egy tepsibe, megcukrozni (vagy nem, szabadon választott gyakorlat) rámorzsálni a nyers tésztát, és 180 fokon aranybarnára pirítani a tetejét. 

Most eperszezon van, de már van cseresznye, lesz meggy, jön a szilva, őszig lehet morzsázni az asztalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr542948297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása