Van egy étel, amit biztosan mindannyian ismertek, de mindenki picit máshogy, és másnak is hívja. Ez az áztatott piskóta.
Leginkább piskótát áztatott be kinek milyen kompóttal, rumos meggyel, friss cukros gyümölccsel a mama, leöntötte angolkrémmel, vagy vaníliáspudinggal, lealufóliázva betolta a hűtőbe, mi pedig kétpofára toltuk, rágni nem is kellett. Ma, vegyes erdei gyümölccsel és pálinkával ez lesz a napi ajánlatunkban, ez a desszert, ami az angoloknál a trifle névre hallgat, és ezek a szabályai:
Kezdődhet babapiskótával, sütemény-vagy kalácsmaradékkal, keksszel. Erre kerülhet bármilyen édes alkohol a rumtól a fehér borig a likőrökön át. Ezután jön a gyümölcs, gyakran bogyósok, még gyakrabban bármi más. Követi ezeket a krém: talán az egyetlen viszonylag fix pontja a desszertnek, az angolkrém. Habár ma már ezt is lecserélhetik mascarponekrémmel, vagy bármilyen főzött krémmel. Az egyveleg ekkor pár órára, inkább egy éjszakára hűtőbe kerül, majd tálaláskor tejszínhabot vernek rá, és feldíszítik, mandulával, kandírozott gyümölccsel, bármivel.
Nálatok mi a neve?