eat IT

eat IT

Nyaraljunk egész őszig!

2011. július 19. - eatit

 Hetente egyszer, a napi ajánlattal a nyaralások emlékeit szeretnénk visszahozni nektek, magunknak. 

Ezt viszont veletek közösen szeretnénk megvalósítani, így mindenkit arra kérünk, itt ossza meg velünk a nyaraláson mit ettetek, amit itthon is szeretnétek, jó lenne, örömet okozna. Minden ötletet szeretettel várunk, majd mi átbogarásszuk mi alkalmas a kantin választékába, mit tudunk szuperül elkészíteni mennyiségben is. A sorozatot addig visszük, amig vannak megfelelő alapanyagok.

És a lényeg:

Akinek beválogatjuk az ötletét, vendégünk egy adagra belőle!

Várjuk a pljeskavicákat, különleges tésztákat, akár salátákat, töltött paprikákat, knédliket, bármit, ki merre jár!

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr73079157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeretekenni 2011.07.19. 09:10:18

Paella tenger gyümölcseivel :)

Gabor57 2011.07.19. 10:49:05

Boeuf Bourgignon (burgundi marharagu) friss bagettel!!

Gabor57 2011.07.19. 10:50:49

Csirkeszaté mogyorómártással, rizzsel

Gabor57 2011.07.19. 12:29:35

olasz kagylós pasta

Gabor57 2011.07.19. 12:30:34

Currys grillkolbász sült burival (Currywurst mit pommes)

eatit 2011.07.19. 15:02:29

Szuperek! Még!Még! :)

Vipera01 2011.07.19. 15:36:44

Csehország:
nem tudom mi a neve, hagyományos cseh kaja, talán Morva tálnak hívják.
Ez sertéscsülök vagy comb barnamártással, hozzá édeskáposzta és knédli.

Egy jó korsó sörrel leöblítve a legjobb, de anélkül se rossz :)

zs007 2011.07.20. 01:07:09

Legyen paprikás krumpli, csak legyen belőle fél háromkor is (mint pl. tegnap)! :)

Gabor57 2011.07.20. 09:51:15

Burrito: Tonhallal teföllel babpürével, salival csilivel

Gabor57 2011.07.20. 09:52:08

Fajutas tortillában!!

Gabor57 2011.07.20. 09:56:07

Tejszínes rókagomba

Hozzávalók:
60 dkg (tisztított) rókagomba
20 dkg baconszalonna
2 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
0,5 dl konyak
2 dl száraz fehérbor
3 dl tejszín

bors
4 adag zsemlegombóc

A bacont kisütjük, s a zsírján üvegesre pirítjuk a hagymákat, rádobjuk a rókagombát, majd rövid pirítás után hozzáadjuk a konyakot és a bort. Miután az alkoholt kiforraltuk, beleöntjük a tejszínt, majd forralással besűrítjük, s sóval, borssal ízesítjük. Zsemlegombóccal tálaljuk.

Ha a bacon kimarad: = vega

Gabor57 2011.07.20. 10:03:25

Rajnai savanyúsült piroskápival, burgonyagombóccal

Gabor57 2011.07.28. 11:07:25

Yaki Tori (japán csirkenyárs
Pasta paradicsomos olivás tonhalmártással

Gabor57 2011.07.28. 11:11:04

Pasta paradicsomos, olivás tonhalmártással

Hozzávalók:
30 dkg olajos tonhal (konzerv)
1 fej hagyma
egy evőkanálnyi fekete olajbogyó
egy evőkanálnyi kapribogyó
pizza-szósz

bors
oregánó
főtt tészta (4 személyre)
parmezán
friss bazsalikom

A tonhalkonzerv olaján megfuttatunk egy fej apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a tonhalat és összepirítjuk. Rádobjuk az összeaprított fekete olajbogyót és kapribogyót, leöntjük pizza-szósszal, kicsit beforraljuk, s esetleg utóízesítjük sóval, borssal, oregánóval. A főtt tésztát lecsurgatjuk, összeforgatjuk a mártással és reszelt vagy gyalult parmezán sajttal, valamint friss bazsalikommal tálaljuk

eatit 2011.07.29. 10:18:20

Szépen alakul, Gábornak bérlete lesz? :D

Gabor57 2011.07.29. 11:26:15

Spareribbs sültburival (all you can eat??)
Souvlaki (görög saslik)
Piláf

Gabor57 2011.07.29. 11:33:52

Fiaker Gulasch

Hozzávalók:
75 dkg pörköltnek való marhahús
50 dkg kockára vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanálnyi majoranna
1-2 evőkanálnyi pirospaprika
7,5 dkg sertészsír
4 tojás
4 db virsli
reszelt citromhéj
2 dl tejföl

bors
(csemegeuborka)

A pörköltnek valót 6 dkg zsíron átpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát, a majorannát, a reszelt citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntünk 2,5 dl vizet és lefedve kb. 2 óra alatt puhára pároljuk. A tojásokból 4 db tükörtojást készítünk, a virsliket beirdaljuk és megsütjük. A kész gulyásba belekeverjük a tejfelt, s tükörtojással, sült virslivel, csemegeuborkával tálaljuk.
Kísérőnek parasztkenyér ajánlható.

Gabor57 2011.07.29. 12:42:40

Eszterházi gulyás:

Hozzávalók:
75 dkg pörköltnek való marhahús
20 dkg sárgarépa
20 dkg zeller
20 dkg póréhagyma
20 dkg felkockázott hagyma
2 babérlevél
5 dkg zsiradék
7,5 dl húsleves

bors
fél citrom reszelt héja
2 evőkanálnyi kapribogyó
1 dkg vaj
2 dl tejföl

A megtisztított zöldséget julienne-re vágjuk. A zsiradékot nagyon felhevítjük, s megpirítjuk rajta a húst, majd rátesszük a hagymát, a babérlevelet, a zöldségjulienne 2/3-át, felöntjük a húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk. A maradék zöldségcsíkokat 1 dkg vajon megpároljuk. A gulyást sóval, borssal, citromhéjjal, kaprival ízesítjük. Belekeverjük a tejfölt, egyszer összerottyantjuk, és a párolt zöldségcsíkokkal díszítve, szalvétagombóccal tálaljuk.
süti beállítások módosítása