eat IT

eat IT

Mi fán terem a durumbúza?

2011. július 28. - eatit

 Mai zöld fogásunkban durumbúzás párizsi pulykamell lesz, de mi az a durumbúza? 

 A durumbúza (Tirticum durum)a mi búzánkal (Triticum aestivim) közeli rokon. Trükkje a különösen magas fehérjetartalom, ezért készítik ebből az olasz, tojásnélküli tésztákat.

Adódik is egy kérdés, amire kizárólag őrült válaszokat várunk: 

Miért lyukas a makaróni?

A kedvencünk vendégünk holnap egy zöld menüre!

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr783101495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabor57 2011.07.28. 07:51:16

A Makaróni lényegében a spagetti külső héja, melyet, miután a spagettit kihúzták belőle szintén fel lehet használni. Meg is lehet tölteni, de eléggé pepecs munka. a makaróni tölthető, nagyobb átmérőjű változatát canelloninak hívják

minyáú 2011.07.28. 08:19:48

Azért lyukas, mert így kevésbé hízlal, úgyhogy a fogyókúrázó lányok is ehetik kétpofára, hiszen gyakorlatilag csak levegő :)

szotyigep 2011.07.28. 15:52:28

A makaróni nem lyukas.
A makaróni tésztája lyukas.

eatit 2011.07.29. 11:25:11

@minyáú: Minyáú, ment a kód, cuki válasz, köszönjük!

minyáú 2011.07.29. 11:38:35

Én mindig ezzel áltatom magam :) kösziköszi, alig várom az ebédidőt :3
süti beállítások módosítása