eat IT

eat IT

Mi legyen a répával?

2011. augusztus 10. - eatit

Ma a zöld fogásban lenmagos sárgarépa lesz, és itt adunk pár jópofa tippet a sárgarépa szokásostól eltérő elkészítési módjaira, az első kettőt nagy bátran diétásnak is nevezhetjük.

Sütve

A répa édessége nagyon jól kijön sütve, hasonlóan viselkedik a sütőtökhöz, szuper köretet lehet belőle készíteni. A művelet egyszerű, a megtisztított répákat hosszában negyedelem, egy tepsibe rakom, meglocsolom olajjal, vajjal, sózom, borsozom, aki szereti szórja meg darált csilivel és a 120 fokos sütőben egy-másfél óra alatt megsül. Az utolsó 10 percben sajtot is lehet ráolvasztani, márványsajttal a legjobb! Salátával még vega főételnek is tökéletes.

Krémlevesnek curryvel

A répát kevés levesben, alaplében puhára főzöm, tejszínnel elturmixolom. Sózom, borsozom és curryporral ízesítem. A répához nagyon jól megy a curry, a fenti, sült recepthez is bátran lehet szórni.

Répatorta van, bizony! 

A répatortában a répa édességet és finom, krémes állagot ad, nem kell tőle idegenkedni, sőt, bátrak céklával is helyettesíthetik!

  • 20 deka cukor
  • 20 deka liszt
  • 20 deka jófajta kakaópor
  • 20 deka vaj
  • 20 deka főtt, elturmixolt répa/cékla
  • 3 tojássárgája

Ezeket kell elkeverni és beleforgatni három felvert tojásfehérjét, és egy kivajazott tortaformába önteni. 150 fokon egy óra alatt megsül.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr403144346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása