eat IT

eat IT

Lapcsánka, hogy nevezzelek?

2011. augusztus 18. - eatit

 Ma egy népszerű nyírségi étel is megtalálható a kínálatunkban, a lapcsánka. Talán egyetlen ételt sem nevez a magyar nyelv ilyen sokféleképpen, esetleg a kenyér sarkát, oldalát, a gyürkét.

Otthon is el tudjátok készíteni, nem nagy varázslat, cserébe laktató, és nehéz.

Hozzávalók:

  • 1 kg reszelt nyers krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • fokhagyma, só, bors a kisütéshez bő olaj

 

A pépet tűzforró olajban 1-1,5 centiméter vastag lepénnyé kell formázni és mindkét oldalát ropogós aranybarnára sütni. Szokták tejfölözni, fölösleges. Kenyér helyett, párolt zöldségekhez, saláták mellé, főzelékre feltétnek is használható.

Lapcsánka, tócsni, cicege, mackó, berhe, tudtok még nevet rá?

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr953161290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hurdler 2011.08.18. 09:14:53

krumplipósza, tócsi, macok, macóka, berét, prósza, matutka

Gabor57 2011.08.18. 09:56:27

Németországban is ismert reibedatschi, reibekuchen, kartoffelpuffer néven

Gabor57 2011.08.18. 09:57:36

melszzsl vagy almapürével eszik, de a pácolt vagy füstölt lazac köreteként is ismert

szeretekenni 2011.08.18. 10:03:27

Én meg csináltam már krumpli helyett felaprított káposztával is. Úgy kicsit könnyebb :) Jó sok borssal nagyon finom.

Vipera01 2011.08.18. 12:49:58

Mi krumplipalacsintának hívjuk.

brünhilda 2011.08.19. 08:33:00

én rendszerint "siligó"-nak hívom:D

brünhilda 2011.08.19. 08:34:04

tipp:cukkinivel sem rossz
süti beállítások módosítása