eat IT

eat IT

Heti menü 1219-1223

2011. december 18. - eatIT

A hajtás után kattintásra nyomtatható méretben!

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr573472562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EhesMunkas (törölt) 2011.12.20. 12:44:01

Búcsúzóul az EatIT szakácsának (nekem édesanyám azt tanította, hogy a rizset csak egyféleképp lehet elrontani, ha elfőzzük... és ezt te 10 esetből 10x biztosan el is követed):

A Párolt rizs receptje

Hozzávalók:

rizs, olaj, só

Elkészítés:

A rizst átválogatjuk, megmossuk többször váltott hideg vízben. Szitára
öntjük, lecsepegtetjük. Lábasban
olajatt melegítünk. Belerakjuk a rizst. Lassan állandó keveréssel
üvegesre pirítjuk. Felengedjük a forrásban levő sós vizzel. Fedővel lefedjük, felforraljuk. A RIZST MEGKÓSTOLJUK*. Ha szükséges, sózzuk. Ha jól dolgoztunk, a rizsszemek nem
tapadnak össze, különállóak. A párolt rizst lefedve, vízfürdőben kell
melegen tartani tálalásig.

* Ha nem sikerült, újat készítünk, és nem adjuk oda másnak, ha mi sem ennénk azt meg...

EhesMunkas (törölt) 2011.12.20. 12:49:14

Ez a könnyített verzió, de kiváló rizs készül a fenti módszerrel. Nem javasolt addig semmivel feldobni, amíg a fenti "sima" rizs sem sikerül. Bocs az iróniáért.
süti beállítások módosítása