eat IT

eat IT

Heti menü 0227-0302

2012. február 26. - eatIT

A hajtás után nyomtatható méretben!

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr904211298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mocskos politikus 2012.02.29. 20:20:16

A mai kókuszos csirke pocsék volt. Izetlen valami, híg szószban. A mogyorós rizst meg ne is említsük, 2 szem mogyoró / köbméter.

Vipera01 2012.03.01. 11:50:27

Tegnap a mexikói sertésragu finom volt, viszont a sóskaleves nem. Korábban jól csináltátok, élvezet volt enni. A mostaninak viszont alig volt íze, tiszta sós volt. A felét otthagytam. Más szakács van mint legutóbb.?

eatIT 2012.03.01. 13:45:09

@Mocskos politikus: A kókuszos csirke nekem sem ízlett, mert nem szeretem. Ez egy eredeti Luau recept volt, valóban elég megosztó. A mogyorós rizs esetében vannak fix arányszámok amiket alkalmazunk. A rizses mogyorónál, ez fordítva lenne.

eatIT 2012.03.01. 13:50:03

@frauc1: Köszönjük. A leves a comb egy részét, a diót és tarját is rejtegetett. Ezek szerint jól állt neki :)

eatIT 2012.03.01. 13:54:08

@Vipera01: Szia Vipera! A recept ugyanaz, azt nem tudom, hogy ugyanaz csinálta-e, mint legutóbb (több szakácsunk van). Én minden alkalommal eszem min. egy tányérral, ha készítünk - mert a sóska a kedvencem - alig várom, hogy legyen. Velem nem bánt így el ez a leves, nem tudok igazságot tenni.

hamone 2012.03.02. 10:13:19

Jó, hogy mindenre van magyarázat. (Ez most nem gúnyos volt, hanem komolyan gondoltam.)
A kérdés az, hogy a rémálomszerű csirkeaprólék levest (ki tudja, melyik hétről) mivel magyarázzátok.
Attól eltekinthetünk, hogy húsdarabok helyett inkább cafatok voltak, de hogy minek kerül a levesbe csont (?!?!?!), ráadásul a csirkecsont vége jó élesen eltörve? Én sok rosszat ettem már (szó nélkül is), de ez egy életre megmarad. (Főleg, hogy tetézte a kijevi csirkében utána a bunda alatt megbújó TOLL)
Ez is különleges recept, vagy ha nem tetszik, menjek máshova? :)

eatIT 2012.03.02. 16:27:33

@hamone: Kedves hamone! A csirke aprólék leves valóban csirke aprólékból készül, ahogy a neve is tükrözi, ami nem a csirke húsának apróra vágását jelenti, hanem a csirke alkatrészeinek összefoglaló neve a színhústól eltekintve. Ebben a levesben valóban fogsz csonttal (a szárnyból) és porccal (a nyakból) találkozni. A második észrevételednél történik az, hogy nincs rá magyarázat, mert a csirkemell kizárólag bőr nélkül érkezik a házba. Lehet, hogy az a csirke egy géndefektusból kifolyólag a bőre alá növesztette a tollát :)

IT-vezetőség 2012.03.02. 19:05:30

Az utóbbi 1-2 hónapban az étel minősége és választéka botrányos! De a mai nyírségi gombóc leves és alföldi tokány elég jó volt. Remélhetőleg , az ebédelők létszáma nem csökken tovább.

Gabor57 2012.03.02. 20:41:02

@eatIT: Kedves EatIT! Azt hiszem sok kolléga nevében szólok, hogy most már el kéne oda jutni, hogy nem a hibákat magyarázzátok, hanem azokat elkerülitek. Semmi közöm hozzá, de a forgalmatok láthatólag visszaesett. Erre nem az a megoldás, hogy a szolgáltatások és az ételek minőségét rontjuk, hanem egy kis odafigyeléssel, és nem csak magyarázkodással megpróbáljuk az ügyfelek igényeit kielégíteni. Az emberek már belefáradtak az ígéretekbe a tervezett és beígért változtatásokra való várakozásba. Hetek óta nem történt semmi, csak annyi, hogy a beszállítóknak nőtt a forgalma, amit Ti is eltehetnétek. A kollégák által beküldött ötletekből szinte semmi sem valósult meg, sőt a válaszék is csökkent! A WOK még mindig csak a port fogja. Talán érdemes lenne olyan ételeket kínálni, amikre igény van és amit hibátlanul meg tudtok főzni! A kollégák a kifogásokkal már jól laktak, ideje lenne, hogy ebéddel is jól lakhassanak. Csak emlékeztetőül: fél kettőkor még a mosdónál állt a sor, most már délben is, viszonylag hamar, kevés sorban állással lehet a kajához jutni. Sajnos nem azért, mert olyan gyors lett a kiszolgálás, hanem mert nem járnak a kollégák Hozzátok ebédelni. Föl kéne lassan ébredni, vagy ha nem megy, bedobni a törülközőt, mert ezek az állapotok tarthatatlanok. És nem a forgalmatok miatt írom ezeket a sorokat, az a Ti dolgotok, de az összes itt dolgozó nevében kérlek benneteket arra, hogy szedjétek végre össze magatokat. Majd 30 év gasztronómiai tapasztalattal a hátam mögött elmondhatom, hogy nagyon hamar nagyon nagy változásokra, és nem ígéretekre van szükségünk - mindannyiunknak

Tisztelettel:

Benkő Gábor

user321 2012.03.03. 12:24:01

@eatIT: "Lehet, hogy az a csirke egy géndefektusból kifolyólag a bőre alá növesztette a tollát :)" - ez mi?
Nem gúnyolódni kell, hanem javítani a szolgáltatást. Ha ez nem megy, akkor meg elhúzni innen a sunyiba

hamone 2012.03.05. 08:13:03

@eatIT: Már nem azért, de az aprólék a minőségi helyeken a következő: nyaka, háta, szárnya, lába, zúza, mája. Ez sem színhús, legalábbis inkább csont, de nem olyan, amit még a kutyámnak se adnék! Azt a levest pedig nem adtam volna oda a kutyámnak sem!
Az pedig felháborító, hogy gúnyolódtok a tollon, ami tényleg ott volt a csirkén, ahelyett, hogy odafigyelnétek.
El lett intézve, hogy én is rendelek (ami titeket biztos nem hat meg, bár csökken a forgalom)

Gabor57 2012.03.05. 12:06:59

@eatIT: szerintem a "Gonosz Szakács" direkt egy tollat is bepanírozott, hogy lejárassa az EatIT-et :)

eatIT 2012.03.05. 12:20:08

@Gabor57: Na, de honnan szerezte a tollat? Hozta... :)) (agresszív kismalac)

pisteeke 2012.03.06. 08:18:48

hát, megmondom őszintén, véletlenül tévedtem a blogra! Engem már nem igazán hat meg sem a magyarázkodásotok, sem a kifogásotok! Én többnyire rendelem a kaját! Nem hiszem el, hogy ennyire megéri nektek nem odafigyelni az ÜGYFÉLRE, azaz ránk! Gábornak igaza van! alaposan megcsappant a forgalmatok! legalább ez szemet szúrhatna nektek! De nem hiszem hogy fog, attól gőgösebbek vagytok. Na meg a génmanipulált csirke szöveg! Már bocsi, de ne főzetek már mindenféle génmanipulált csirkéből! Ez rosszabb duma, mintha egyszerűen bocsánatot kértetek volna!!!!! Ezek után végkép nem eszem nálatok! Minőségi alapanyagot kell használni, tollat befele növesztő, géndefektes csirke helyett!

hamone 2012.03.06. 09:02:06

Nem tudom, tanultatok-e olyan dolgokat, amik relevánsak ebben a helyzetben, de kétlem.
Úgy látszik, nem minden cégnél helyezik az ügyfelet előtérbe, vannak, akik megtehetik, hogy sz@rnak rá. (Bocsi a kifejezésért)

EhesMunkas (törölt) 2012.03.07. 10:38:58

Én is ezt vettem észre. Már rég nincsenek wc-ig kígyózó sorok, korábban vidáman jártunk csoportosan a menzára, mára szinte mindenki rendel. Egyszerűen nem tudtok odafigyelni az ügyfelekre. Ez pedig sajnos nem vezet semmi jóra. Előbb utóbb azt az ürességtől kongó lenti szárnyat értékesebb dolgokra akarják majd használni.

Pedig alapvetően tényleg nem lenne nagy a baj. Mibe telik odafigyelni az alapanyagokra, arra hogy ne bunkózzunk az emberekkel, arra hogy egyforma adagokat adjunk, arra hogy minden információ megfelelően fel legyen tüntetve? Ha ezek mellett a semmibe sem kerülő dolgok mellett még egy jó szakácsot is fel tudtok venni, aki finomakat főz, nyert ügyetek van.

EhesMunkas (törölt) 2012.03.07. 10:52:48

Illetve hamone helyében nem is tudom mit tennék, de ez, hogy szemtelenül elpoénkodtok egy olyan témát, hogy az ügyfél tollat talál a rántotthúsban, az azért elég gyászos.

Gabor57 2012.03.07. 11:10:50

@EhesMunkas: Ezt mondtam én is! Olyan ételeket kellene főzni, amikre igény van, és amiket meg is tudnak főzni, nem pedig olyanokat, amik esetleg még ki sem lettek próbálva. Figyelembe kell venni azt is, hoghy melegen tarthatóak-e az ételek (rizottó pl. nem), valamint vannak folyamatok, amiket a készítés során be kell tartani. Továbbá, ha a kedves ügyfél borsófőzeléket akar enni fasírttal, akkor nem fog töltöttkáposztát rendelni! A kifogásokból és a poénkodásból szerintem meg mindenkinek elege van!
süti beállítások módosítása