eat IT

eat IT

Heti menü 0326-0330

2012. március 24. - eatIT

A hajtás után nyomtatható méretben!

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr664337192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vipera01 2012.03.26. 14:15:06

A borsófőzelék ma nagyon adta! Csak így tovább!

Vipera01 2012.03.26. 14:15:52

Üzenet holnapra:
A lasagna és a gombás palacsinta népszerűek lesznek, sokat csináljatok belőlük! Még délután egykor is lehessen kapni!

Gabor57 2012.03.27. 12:55:40

Kedves EatIT!

Eléggé szegényes, hogy 12 óra 20 perckor a köreteken, és a vaslapon sült tarján kívül semmiféle főételt sem lehet kapni! Jó lenne lassan felébredni!!

Vipera01 2012.03.27. 13:15:14

A currys kukoricaleves nagyon finom volt, a lapon sült tarja kicsit elhűlt, de príma, a krumplipüré pedig egyenesen isteni volt!

CSAKHOGY NEM EZT AKARTAM ENNI! MIFÉLE DOLOG AZ, HOGY FÉL EGYKOR MÁR NINCS SE RÁNTOTT GOMBÁS PALACSINTA, SE LASAGNA!!!!! TEGNAP DIREKT ÍRTAM IS, HOGY NÉPSZERŰ LESZ, TÖBBET CSINÁLJATOK!!!
És ne gyertek ilyesmivel, mint amivel a szemüveges úr jött, hogy "Nem lehet előre tudni, hogy miből mennyit fognak kérni, nem ebédjegyes menza vagyunk, stb" - NEM!
Ha délután háromig van nyitva a kantin, akkor ne fogyjon el a háromféle másodikból kettő már fél egykor!
És ne másféle ételből gyártsatok után (jelen esetben paradicsomos penne) hanem ugyanabból, ami volt! A szemüveges úr a pultban úgy tudta, hogy utángyártják az ételeket, pedig nem így történt!

Ha legközelebb tervezitek a menüételt, hogy mennyit fogtok csinálni egy másodikból, és már eldőlt, hogy mennyi alapanyag kell - NA AZT SZOROZZÁTOK MEG KETTŐVEL, ÉS ANNYIT CSINÁLJATOK!
Azért fizetünk, hogy akár 14:50-kor is ehessünk mindegyik ételből, nem pedig abból, ami maradt! De még ha két órakor fogyna el, azt mondanám, hogy oké! De nem fél egykor!

Vagy javuljatok meg, vagy adjátok fel, és adjátok át olyannak a stafétabotot, aki nem a túlélésért küzd, hanem az a célja, hogy kiszolgálja a vevőket!
Az alkalmazottaitokat sajnálom, mert ha ti becsődöltök, akkor nekik is rossz lesz, pedig ők nem tehetnek a főnökeik alkalmatlanságáról!

Lehet hogy durva a stílusom, de nem annyira durva, mint az eatIT hozzáállása az ügyfelekhez!

Gabor57 2012.03.27. 13:28:36

@Vipera01: szia, erre a dologra nem igen fox választ kapni (strucc)! Amúgy lehet előre tudni, ha meg nem EXCEL: mikor mennyi fogyott!!, na annál kell 2 tepsivel több lasagnát csinálni. A rántott palacsinta nagyon jól nézett ki...a kolléga tányérján! A lasagnából be lehet készülni, és 40-50 perc alatt készre sütni. ha kimarad egy tepsivel, ott a személyzet, akik biztos nagyon szeretik a lasagnát (!). De mivel finom lasagnát csináltok, el fog fogyni! Érdekes módon az egyik étterem...(G)...háromig árul menűt, ott is lehet kártyával fizetni, és érdekes módon a szebednepomon 15:15 kor a teljes menűből tudtam választani. Illetve nem, mert a 3 féle levesből az egyik már nem volt, de mind a 7 féle másodikból lehetett még választani!!

zs007 2012.03.27. 13:45:39

A tarja valami botrány zsíros volt. Nem is, a zsír volt tarjás. Pedig finom lett volna.

eatIT 2012.03.27. 13:48:17

@Vipera01: Kedves Vipera01! Jogos az észrevételed. Lasagne-ból mára a dupláját készítettük a legutóbbi adagszámnak, és a rántott palacsintával sem fukarkodtunk. Örülünk, hogy a csalódottságod ellenére finomat ebédeltél.

Vipera01 2012.03.27. 13:55:58

@eatIT: Kedves eatIT!

Örülök, ha így látjátok, de ha jogos az észrevételem, akkor fogadjátok meg!

Hogy most a múltkori dupláját, és így is elfogyott fél egykor - akkor a múltkori HÁROMSZOROSÁT kell csinálni legközelebb! Elhszem, hogy a rántott palacsintával sem fukarkodtatok, de én csak azt láttam, hogy fél egykor már nem volt!
Legalább délután egyig mindegyik ételből lehessen kapni! Direkt ezért írtam tegnap, hogy ezek népszerűek lesznek, sokat csináljatok belőle!

Tudjátok nagyon jól, hogy a lasagna az egyik legnépszerűbb étel (a rántott sajttal és rántott palacsintával egyetemben).

Fogadjátok meg Gábor tanácsát, és vezessetek egy táblázatot arról, hogy mennyi készült legutóbb, és hogy hány olyan ember kért még, akinek már nem jutott!

Amúgy zs007-nek igaza van, tényleg kicsit túl zsíros volt a tarja, nekem ezzel együtt is ízlett.

Gabor57 2012.03.27. 14:02:43

@eatIT: Tévedtem, nem strucc, volt válasz

Mocskos politikus 2012.03.27. 16:27:53

Na akkor most már tudjuk, hogy az EatIT-nál 12.00-ig az eredetit, majd ezt követően már csak utángyártott ebédet kapni. :))

(mint ha csak autóalkatrészt vennék)

cerna 2012.03.28. 11:52:06

Hi,

nem szeretek köpködni, de ez a mai ebéd felháborítóan kritikán aluli!!!
A Májgaluska leves borzalmas volt. A görög csirkét vissza vittem a gyereknek hogy adjon helyette egy sertéspaprikást de inkább a pénzt kellett volna vissza kérnem, mert az is katasztrófa volt. Menjetek át az Agrár konyhára nincs messze, egyetek egy menüt és meg fogtok lepődni hogy lehet nagyüzemben finomat főzni. Pár volt kollégátok is ott dolgozik, kérjetek tőlük tanácsot!

Sonofnoon 2012.03.28. 12:14:50

Én csak annyit szeretnék veletek közölni, hogy ha még egyszer ilyen csontszilánkos ételt mertek nekem eladni, csendben rendelek egy adagot , elteszem a blokkot és jelenteni fogom a megfelelő hatóságnál.
Ez már a gondatlan veszélyeztetés kategóriája így feldolgozni az ételt.

cerna 2012.03.28. 12:34:18

Ha már így belejöttem a fórumozásba akkor válaszoljatok arra a kérdésemre miszerint hogy van képetek a mirelit sajtos pogácsát 180Ft-ért árulni? Abszurd!

2012.03.28. 12:45:20

Csatlakoznom kell az előttem szólókhoz.
Mielőtt elindultam ma a kantinba megkérdeztem a kollégákat, hogy mit érdemes enni, a sertéspörköltöt és a spagettit nem ajánlották, így gondoltam legyen a görög rakott csirke. Kinézetre és ízre jó lett volna, de a szenvedés a csonttal és a csontszilánkokkal, valamint az egy-egy még szinte véres húsdarabbal hamar elkergette a pozitív gondolatokat. Ezt csak tetézte, hogy jóllakni sem sikerült vele.

A tegnapi és azt megelőző (pár héttel korábbi) mákos süti: legyetek szívesek normálisan ledarálni a mákot, ha egyszer előfordul, akkor még azt mondom, hogy megesik, de másodjára is? Mindannyian visszasírjuk a kezdetek kezdetén felvett személyzetet, főleg a magas tüsi hajú srácot (nem tudom a nevét), az ő süteményei, tortái költemények voltak, nem sajnáltam rá áldozni a pénzt mivel tudtam, hogy minőséget kapok. Amióta ő és munkatársai elmentek, nem sikerült igazán finom desszeretet vennem, ha havonta 1-2szer mégis megteszem, megbánom.

cerna 2012.03.28. 12:55:23

Jah lássuk be az a csapat volt a legjobb akivel kezdtetek, azóta a színvonal nulla...
Lehet még visszasírjuk az Ászt :-)

minyáú 2012.03.28. 12:55:42

Bátor voltam, mert a komment ellenére májgaluska levest ettem, FYI: délben már nem volt vele semmi probléma :)

Mocskos politikus 2012.03.28. 12:57:56

Egy jobb ízlésű disznó nem ette volna meg a mai görög csirkéteket.

Vipera01 2012.03.28. 12:58:18

@frauc1: Úgy tudom, őt Virág Gergőnek hívták. Én még a mackós-kisszakállas ételkiadó srácot hiányolom.
Ha ők csinálnák a kaját, ha ők adnák ki nekem, még 800 HUF-ot is megadnék a menüért!

Meg az ÁSZ-os időkben a büfében volt egy Nyíri Anett nevű lány. Sokan direkt tőle kérték a capuccinót és egyebeket. Aranyos volt, sokat mosolygott, öröm volt hozzá lemenni.
Sajnos most a buszpályaudvaron egy kisboltban dolgozik eladóként.

Gabor57 2012.03.28. 13:11:09

Kedves EatIT!

Egy kissé elgondolkoztat a tény, hogy tegnap a paradicsomos csirkés lasagne már 12:20 kor nem volt kapható pedig " 2x annyit készítettünk", ma meg 600,-valamennyiért áruljátok ugyanazt a paradicsomos csirkés lasagnét. Egy kollegámat kérdezve, aki tegnap és ma is ugyanazt ette, azt mondta, hogy ugyanolyan volt. Tehát tegnap nem adtátok ki az összes adagot a)vagy mert nem volt mind megsütve b) jobban jártok ha drágábban tudjátok eladni. De ez biztos nem így volt!! Csak már negyon sokan únják ezt a cirkuszt! Igaza volt az egyik kedves hozzászólónak: a fejétől büdösödik a hal, de a farkától kezdik pucolni!!

Vipera01 Csomós András

Vipera01 2012.03.28. 13:14:47

Mit hallok, ma is volt lasagne? Nem ma kellett volna hogy legyen, hanem tegnap!
Ha pedig tényleg ezt a trükköt játszottátok el amit Gábor ír, akkor az elég gusztustalan rátok nézve!

Vipera01 2012.03.28. 13:16:54

Ki szerkeszti amúgy ezt a blogot? Kicsoda az eatIT-tól? A rövid hajú hölgy? Vagy a szemüveges úr?

Ha személyesen tehetnénk fel a kérdéseinket, nem lehetne elsunnyogni a választ mint itt a neten!

Gabor57 2012.03.28. 13:17:45

@Vipera01: nem, keress vissza, valaki megadott egy emilcimet

eatIT 2012.03.28. 13:20:21

@Gabor57: Kedves Gábor! Vipera01 és a tegnap lemaradt vendégeink kedvéért készült ma megint lasagne. Menüben is lehetett kapni, pont mint tegnap, ugyanannyiba került. Az, hogy ugyanolyan volt, elég nagy bók, köszönjük.

eatIT 2012.03.28. 13:24:22

@Sonofnoon: Ezúton szeretnénk mindenkitől elnézést kérni, aki ma szemezgette a csontot a görög csirkéből. Legközelebb távol tartjuk a combot ebből az ételből.

eatIT 2012.03.28. 13:25:29

@cerna: Kedves Cerna! A pogácsát mi készítjük, mint a többi péksütit is, nem mirelit.

eatIT 2012.03.28. 13:29:44

@Vipera01: Kedves Vipera01! A lasagne ma leginkább a tegnapi csalódottságod miatt készült, kiengesztelésnek szántuk. Kár, hogy egy összeesküvés áldozata lett, nem pedig a te villádé.

Vipera01 2012.03.28. 13:32:20

@eatIT: De az én kedvemért meg a többiekéért TEGNAP kellett volna lasagne, nem ma...
……………………………………..________
………………………………,.-‘”……………….“~.,
………………………..,.-”……………………………..“-.,
…………………….,/………………………………………..”:,
…………………,?………………………………………………\,
………………./…………………………………………………..,}
……………../………………………………………………,:`^`..}
……………/……………………………………………,:”………/
…………..?…..…………………………………..:`………../
…………./.(…..“~-,…………………………,:`………./
………../(….”~,……..“~,………………..,:`……../
……….{..$;……”=,…….“-,…….,.-~-,},.~”;/….}
………..((…..*~…….”=-.……“;,,./`…./”…………../
…,,,.\`~,……“~.,………………..`…..}…………../
…………(….`=-,,…….`……………………(……;_,,-”
…………/.`~,……`-………………………….\……/\
………….\`~.*-,……………………………….|,./…..\,
,,……….}.>-.\……………………………..|…………..`=~-,
…..`=~-,_\……`\,……………………………\
……………….`=~-,,.\,………………………….\
…………………………..`:,,………………………`\………….._
……………………………….`=-,……………….,%`>–==“
………………………………….\………..,-%…….`\
……………………………..,<`..|,-&“…………….`\

Vagy ha a mi kedvünkért, akkor értesíteni minket e-mailen vagy akárhogy itt a blogon, nagybetűkkel hogy:

"ELNÉZÉST KÉRÜNK A TEGNAPI KELLEMETLENSÉGEKÉRT, MA ISMÉT VAN LASAGNE!"

Miből gondoltátok hogy a tegnapi után én még nálatok akarok enni ma? Ettünk finom pizzát helyette (nem tőletek rendeltük, hanem egy sokkal olcsóbb helyről)

cerna 2012.03.28. 13:33:29

jók ezek a vicces válaszok :-))
dehát igen ezt máshogy nem is lehet csak poénnal elütni...

eatIT 2012.03.28. 13:37:02

@minyáú: Kedves Minyáú! Köszönjük az észrevételt és a bizalmat.

Gabor57 2012.03.28. 13:42:00

@eatIT: Na pont erre van a blog, hogy "kedves vendégeink, mivel tegnap ez a malőr történt a lasagne-val, ma MÉGEGYSZER FELVETTÜK A MENÜBE!! Ha ezt reggel 8:00 kor posztoljátok, akkor kevésbé merül fel a gondolat a drágább árral. A táblára is ki lehet írni: ma a menüben lasagne is kapható

Vipera01 2012.03.28. 13:48:07

@eatIT: Gábor jól mondja! Ezért van a blog, hogy itt értesítsetek minket!

Ha holnap is lesz lasagne, talán nálatok eszem. De akkor már reggel nyolckor írjátok ki, hogy lesz.

Mocskos politikus 2012.03.28. 13:49:59

Kedves EatIT,

az a gond, hogy amikor én voltam (12.15) akkor még nem volt lasagne. Mire végeztem a kajával (12.40) már láttam hogy valaki ezt vett.

Eközben se hangosbemondón, se emailben, se elő plakáton, se itt a blogon nem értesültem róla hogy ma is lesz.

Most akkor hogy is van ez?

eatIT 2012.03.28. 13:52:11

@Gabor57: Kedves Gábor! A főétel körettel 690,- Ft nálunk, tegnap is ennyibe került. Ha menüben választod kis levessel, akkor 745,- Ft. Kitettünk egy nagy táblát a tálalópultra, hogy azok is értesüljenek a hírről, akik nem olvassák a blogot.

2012.03.28. 13:52:34

@Vipera01: Szalay Rékát keresd, a vörös hajú hölgyet. Ő a góré.

Gabor57 2012.03.28. 14:25:01

@eatIT: Utólsó hozzászólás ez ügyben:
"Az ÁSZ helyén új étterem indul, az eatIT, ez pedig itt a piros telefonvonal köztünk és fogyasztóink között. Itt fogunk kérdezni, tájékoztatni, és ha borjúpaprikás kell, megfőzzük." Az árakat nem lehet a blogon olvasni (lehet, hogy én nem értek hozzá)

Vipera01 2012.03.28. 15:50:01

@frauc1: Igen, de nem keresgélni kéne az bejegyzések közt, hanem a menüvel együtt kéne szerepelnie.

Mocskos politikus 2012.03.28. 16:01:34

Ez legyen a legkevesebb szerintem. Az árakat már mindenki tudja.

Jó és minőségi kaja kell, akár délután 2kor is. Ennyi.

laosom 2012.03.28. 16:06:40

Nem gondoltam volna , hogy idáig is el lehet
jutni.
Ezért kár volt ilyen flancos éttermet csináni.
Ezzel a csontszilánkos hússal minden határt
sikerült átlépni.
Csak egy mentőautó kellett volna még készenlétbe a menza mellé.
A választékotok, meg egy nagy nulla már hónapok óta.

Sonofnoon 2012.03.28. 16:10:43

@eatIT: Megvan bocsátva,bízom benne hogy hasonló kellemetlenség(éles, szilánkos csontok, etc.)nem lesz többé.

user321 2012.03.28. 17:50:40

Gyerekek! Értsétek már meg, hogy ezeket nem érdekli a kritika. Nyeregben vannak, mert jó kis hátszelük van. Szerintetek az ÁSZ-nak miért kellett mennie? Szerintem azért mert valami nagyokos a cégnél rájött, hogy mekkora tuti üzlet az a menza. A környéken sehol semmilyen konkurencia nincs, ellenben van 1000 éhes ember. A hely adott, csak "üzemeltetni" kell, de még ez sem megy nekik. Az eatit itt van és itt is marad, max ha már túl nagy lesz a felháborodás akkor átnevezik "üvegtigris"-re vagy valami másra, de háttérben ugyanaz a bennfentes marad aki bármit megtehet, mert a másik oldalon is ő áll... Ez a forródrót is csak látszatintézkedés, kit érdekel ki mit mond? Úgyis lesz elég vásárló, mert ha csökken a vendék, emelik az árat: eredménye pedig ugyanannyi haszon kevesebb munkával és emberrel.

Persze bízom benne hogy tévedek! Szeretnék tévedni, és azt látni, hogy igenis javítanak a kínálaton, a minőségen, és mindenen amit itt kritizálnak a vásárlók, de félő, hogy nem fog változni semmi. Már több mint egy éve vannak itt, és a minőség folyamatosan romlik.

Gabor57 2012.03.28. 18:05:15

@eatIT: ki kell csontozni a combot, és nem bárddal szétcsapkodni.

Gabor57 2012.03.28. 18:07:52

A pékségben egy kicsit nagyobb sajtos pogi rendesen megsütve 55 és 110 forint között van

Mocskos politikus 2012.03.28. 21:21:00

Azon gondolkodtam, hogy minden reggel beállok a buszmegállóba egy lakókocsiból átalakított mozgó pulttal és a környék legjobb pékáruit fogom árulni a csúcsszezonban.

És majd meglátjuk mire lesz szüksége a vendégeknek, kinek megy majd jobban a biznisz.

hamone 2012.03.29. 07:50:22

Én még nem felejtettem el azt a szemtelenséget, amikor a tollas kijevi csirke után azt a választ kaptam, hogy biztos génmanipulált volt, hogy befelé nőtt a tolla.
Már várom, hogy a szilánkos húsnak milyen lehetett a "gazdája"...

Egyébként az pedig abszolút igaz, hogy Gergő volt a legjobb fej! :)

hamone 2012.03.29. 07:52:08

@Mocskos politikus: Szerintem nagy bevételed lenne, és többszörösen megtérülne a belefektetett pénz és idő.

Gabor57 2012.03.29. 07:57:14

@hamone: Meg Bandi, a kecskeszakállas nagydarab szakács, aki szakmailag és emberileg is nagyon "ott volt" (Debrecen egyik legjobb szakácsa

Gabor57 2012.03.29. 08:25:36

A mai pogik mind a méretükben mind a színükben előnyükre módosultak

eatIT 2012.03.29. 08:34:27

@Gabor57: Köszi Gábor! A mai pogikat "a szemüveges úr", Béla készítette.

Mocskos politikus 2012.03.29. 10:03:10

Akkor a többi alkalmazottra is szemüveget kell adni, hogy a jövőben jobban lássák mekkora mérettel kell dolgozni.

Vipera01 2012.03.29. 11:50:19

@eatIT: Gábort csak megerősíteni tudom. A mai pogácsa méretében, ízében, állagában megfelelő volt.

180 forintért minimum ilyen pogácsát kell kapnunk!

Vipera01 2012.03.29. 15:57:42

Az alma és a pulyka szerintem nem jó együtt, nekem nagyon nem ízlett.

Viszont a tejszínes csirkeragu leves isteni volt! És bőséges! Kérem a receptet!

Amúgy ha a finom és laktató levesből van 14:50-kor, akkor egyéb menüfogásokból miért nincs?

csaba.lakatos 2012.03.29. 16:31:25

@Vipera01: Szerintem csak a vak szerencsének köszönheted, hogy volt akkor leves. Tegnap 14:00-kor már semmilyen leves nem volt, főétel is csak egy, persze az is a szokásos, mostanában kimagasló "eddmeg" minőségben.

eatIT 2012.03.29. 17:05:02

@csaba.lakatos: Kedves Csaba! Az utolsó adag májgaluska levest tegnap 14:50-kor adtuk el. Ha 14 órakor jártál nálunk, akkor két főétel közül választhattál, ha 10 perccel később, akkor már ismét 3 főételt kínáltunk menüben.

Mocskos politikus 2012.03.29. 21:21:28

A sütőtökös lepény hihetetlen jó volt, a csirkeragu leves úgyszintén! Azt hittem, hogy kevés lesz a második, de nem, pont elég volt! Bravó.

Mocskos politikus 2012.03.29. 21:22:32

Ja és a két étel kiadó srác nagyon jó fej, nem lecserélni őket hanem tisztességesen megfizetni!

csaba.lakatos 2012.03.30. 09:09:22

@eatIT: igen, ha a zsíros levet a bödön alján májgaluska levesnek és a köretnek épphogy elég sajtos tésztát főételnek nevezzük, akkor neked van igazad.

Sonofnoon 2012.03.30. 12:10:15

a mai ételek nagyon jók voltak(babl, sertés stroganoff..sörös bunád csirke...+a desszertek.

Leviv 2012.03.30. 13:42:45

Szánalmas, hogy 13:10-kor már csak káposztáskocka (Kollégám 1 falat után vissza is vitte) és a stroganoff bordából pár szem húst talán össze lehetett volna kaparni).
Ez nem szolgáltatás ez egy nagy semmi!
Minek kell történnie, hogy ugyanazt a szolgáltatást kapjuk mint 1 éve???

Mocskos politikus 2012.03.30. 13:43:48

@Leviv: állítsd át az órádat te is, akkor egy órával hamarabb mész és lesz mindeből... :)))

Gabor57 2012.03.30. 13:52:48

@Mocskos politikus: Ebéd 11:30-15 óráig van, egy év után már lehet tudni, mennyit kell főzni

Leviv 2012.03.30. 14:27:47

Így van, még ha fél 3-ra mennék akkor megértem, de 1 óra után...
Az óraátállítás nem rossz ötlet, majd feldobom a főnökömnek...:)
süti beállítások módosítása