eat IT

eat IT

Heti menü 0730-0803

2012. július 28. - eatIT

A hajtás után nyomtatható méretben!

menusheet20120730_zold.jpg

menu20120730_eng.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr364684087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RobertThorn_ 2012.07.30. 08:20:04

Hozzászólásom lényege nem nagyon köthető az aktuális menühöz, jobb ötlet híján itt kérdezném meg az illetékeseket egy - számomra legalábbis érthetetlen - dologról.

Amikor a büfés dolgozó megkérdezi tőlem, hogy 'itt fogyasztom-e' az általam kiválasztott abrakot, és én azt válaszolom, hogy 'nem, inkább elvinném' (vagy valami hasonló értelműt), akkor ugye ilyenkor előkerül egy erre a célra fenntartott ZACSKÓ. Szabadna megtudni, hogy miért RÁ kerül az étel automatikusan és miért nem BELE? Nem az lenne a ZACSKÓNAK az értelme, a funkciója, hogy BELEtesszük a dolgokat?
Szerintem kib.szottul nem kényelmesebb vagy ésszerűbb egy zacskóRA rakott kajával egyensúlyozva közlekedni, ajtót nyitni, vagy egy esetlegesen csörgő telefont felvenni, vagy úgy egyáltalán bármit is csinálni..
Tudom, így elsőre ez ilyen first world problem, de nem kéne ezt a kiadási módszert egy kicsit átgondolni? Nem lehetne azokat a szerencsétlen zacskókat rendeltetésszerűen használni?

Void Bunkoid 2012.07.30. 08:29:54

Ezzel egyetértek.

A zacskó egy üreges, többnyire puha papír szállítóeszköz, amibe bele szoktak tenni valamit, aztán a zacskót összefogják a szájánál és viszik benne azt, ami benne van.

A papírtálca egy keményebb anyagú papírdarab, amire rá lehet tenni azt, amit akarunk, hogy aztán a tetején egyensúlyozva elvigyük.

A zacskó puha anyaga miatt papírtálcának NEM ALKALMAS.

Az áthidaló megoldás, ami felkínálásra került (hogy tálcaként használjuk a zacskót), szintén nem elfogadható, és erre hivatkozni pont akkora bárgyú kifogás, mint amit az első sorozató Iphone 4-ek problémájánál az Apple is elkövetett (ti. ha valaki a kezébe fogta a telefont, ahogy kell, akkor leárnyékolta vele az antennát, az Apple első reakciója meg az volt, hogy "ne fogd úgy a telefont a kezedbe(ahogyan ésszerűen használható lenne)"...

hotchocolate 2012.07.30. 12:21:25

Hát amíg belerakták a zacseszba a cumót, addig többször előfordult, hogy úgy nyitották ki a zacskót, hogy belefújtak :D
Az se sokkal jobb :D
De egyébként 100%-ig jogosa dolog.
*********************************************
Más téma. A múlt heti sertés ragu öccsém, olyan de olyan mótsingos volt, hogy hejj de nem volt jó. A húson vajon látszik -e előkészítéskor, hogy mócsingos lesz? Ugye, hogy látszik.

Zosa7 2012.07.31. 09:57:02

A húson nem látszik hogy mócsingos lesz! A mócsingon látszik, hogy az bizony egy mócsing! A hússal nincs baj!! xD

Zosa7 2012.08.01. 12:44:34

A mai kacsa nagyon finom volt, kicsit keveselltem hozzá a köretet, de üsse kavics...

A tegnap szezámmagos csirkemell is finom volt és hatalmas!

Ha a menü is hasonló színvonalat ütne meg mint a napi illetve zöld kaja, akkor boldog lenne mindenki szerintem!

Zosa7 2012.08.01. 12:45:14

Na, nem is szezámmagos volt csak magvas bundában. Mindegy, a lényeg ugyanaz

Good Guy Greg 2012.08.01. 16:00:30

Piros pont a mai napért. A kacsa nagyon jó volt és a főtt kukorica is finom :)

eatIT 2012.08.02. 16:47:53

@frauc1: @Good Guy Greg: @Zosa7: Köszönjük szépen a pozitív visszajelzéseiteket. Egészségetekre!

Mocskos politikus 2012.08.03. 10:32:09

Igen, a tegnapi roston csirke nagyon finom volt!!!

Azonban azt a nokedlit, amit sztrapacskaként árultatok, azt a legnagyobb jóindulattal sem lehet sztrapacskának nevezni. Még jó hogy nálam helyzetből adódóan köretként funkcionált csak.

Az igazi sztrapacska mifelénk egy juhtúrós, szalonnás, kapros valami, jénaiban átsütve.

Ez viszont egy sima vízben kifőzött nokedli volt, amit nyakonvertek tejföllel, meg valami reszelt sajt félével.

KÖNYÖRGÖM!

Ezzel csak a szakács srácot járatjátok le - pedig ő nagyon jó fej és látszik rajta hogy igyekszik - mivel mindenki azt hiszi, hogy ennyit tud és így főz. Azonban mint megtudtam, a felhasználható alapanyagok berendelése már nem hozzá tartozik, így neki kell a szarból a szép várat felépíteni, amiről ugye tudjuk hogy nem lehetséges.

eatIT 2012.08.03. 11:26:03

@Mocskos politikus: Kedves Mocskos politikus! A sztrapacska receptúrája változatlan, ugyanazt kellett megfőznie a szakácsnak, mint máskor, amikor boldogan távozol. Az alapanyagok berendelése soha nem tartozott a szakácshoz, csak a receptúra megírása, vagy annak felülvizsgálata. Nagyon kellemetlen, hogy nem voltál elégedett, ezen javítani fogunk.

Mocskos politikus 2012.08.03. 11:34:28

@eatIT: Pont ezt mondom. Az alapanyag beszerzésébe a szakácsnak nincs (elég) beleszólása.. és pedig ki ismeri a legjobban receptet..?

Az lehet hogy a recept nem változott, de ha csak abból tud főzni amit kap és nem abból amit kér és egy jó ételhez megfelelő és elegendő lenne, akkor az olyan is lesz.

Bár nyilván a receptet sem láttam. Szóval nem tudjuk pontosan miben van a hiba.

Én se tudok jó munkát végezni, ha nem kapom meg hozzá a megfelelő input feltételeket, habár a process - amely szerint dolgozom - változatlan.

Üssétek be a googliba, hogy sztrapacska, majd katt oda hogy képek? Hát van némi különbség a tegnapihoz képest, nem nehéz rájönni.

Vagy receptet vagy alapanyagot vagy mindkettőt váltani kell..

:)

Mocskos politikus 2012.08.03. 11:41:09

@eatIT: egyébként nem távoztam elégedetlenül, mivel mint írtam a roston csirke isteni volt, csak a sztrapacska volt kissé fura..

Ja igen, és elégedettséggel vettem észre, hogy mostanában tisztábbak a levesestányérok és az evőeszközök! Köszönöm! :)

eatIT 2012.08.03. 11:44:10

@Mocskos politikus: Kis félreértés itt közben: van beleszólása, mivel ő írja a receptet, és a beszerzés kizárólag azok alapján történik, gépesítve :). Száz szónak is egy a vége, a sztrapacskának jónak kell lennie.

RobertThorn_ 2012.08.03. 13:26:00

Majd alkalomadtán az első hozzászólásban lévő kérdő mondatokra is szívesen olvasnék az eatIT-tól valami választ..

eatIT 2012.08.06. 17:23:03

@RobertThorn_: Kedves RobertThorn! Ha azóta jártál a büfében, biztos örömmel tapasztaltad, hogy az elvitelre vásárolt szendvicset, süteményt beletették a zacskóba a kolléganőink. Reméljük, hogy soha többet nem merül fel ez a probléma.
süti beállítások módosítása