A zöld fogásban ma töltött paradicsom, ezért rámegyünk erre az ételre, mert ideális fogyókúrás téma, és a nyakunkon a paradicsomszezon.
A töltött paradicsom kedves recept, jól néz ki, nem lehet elrontani, és ha egy kicsit is rafkósabban állunk hozzá, nagyon finom étel. A nem fogyókúrázók egyenek hozzá köretet, vagy szedjenek még egyszer.
Az alap mindig a paradicsom. Lehetőleg a kerek fajta (az áll meg a talpán) és finom, zamatos. A száránál körbevágva kell rajta egy lyukat fúrni és ügyesen kimagozni. Ide kerül a töltelék, ami után lehet sütni, vagy nem. Nyersen:
- bazsalikomlevéllel kikevert túró
- tonhalkonzerv zöldhagymával, csípőspaprikával, kevés citromlével kikeverve
- tonhalkozerv majonézzel (kevésbé fogyókúrás)
- salátalevelek márványsajttal, ecettel elkeverve (ultrafogyókúrás)
- rukola márványsajttal kikeverve (ultrafogyókúrás, de nagyon izgalmas)
Sütnivalók:
- főtt rizs, hagymán lepirított darált hús, reszelt parmezán (1:1:1 az arány)
- túró, friss petrezselyemzöld, fokhagyma, darált dió keveréke (ez nyersen, és padlizsánba is finom!)
- zsemlemorzsa, kapribogyó, szétnyomkodott szardella, reszelt parmezán
- négyféle sajt: reszelt parmezán, márványsajt, reszelt, érlelt birkasajt (pecorino, manchego) ementáli (ehhez kell köretnek egy saláta, nagyon tömény anyag)