eat IT

eat IT

Heti menü 1119-1123

2012. november 16. - eatIT

A hajtás után nyomtatható méretben is!

menusheet20121119_zold.jpg

menu20121119_eng.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr994909678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Devil23 2012.11.23. 11:21:01

Hát emberek a tegnapi (csütörtök) menühöz felemás érzéseim voltak. Az alma leves nagyon finom volt, akárcsak a máglya rakás! De! A krumplipaprikás elég gyérre sikeredett! A krumpli nagyon édes volt, és kicsit túl is főtt! Talán valami másik fajta előnyösebb lett volna hozzá, mondjuk a kleopátra vagy valami hasonló. A "kolbász" ebben az esetben max szalámi utánzat volt, no comment. Fűszerezés pedig elég gyatrára sikeredett. Még anno a leggyengébben sikeredett paprikás krumplim is ezerszer jobb volt ennél, de azért még az ehető kategóriába tartozott ez is. Legközelebbre receptjavaslat: egy kis füstölt szalonnát pirítsatok üvegesre, majd erre egy kis hagyma és egész kömény egyszerre (a kömény így szépen szétomlik), aztán ha ez jól megüvegesedett, akkor krumplit előpirítani benne pár percig, utána le a tűzről, hozzá lehet keverni a fűszerpaprikát és fel lehet önteni vízzel, tűzre vissza, az egészet felforralni, majd kb. 25-30 perc alatt készre főzni (a krumplit kell figyelni, mikor fő meg). A teljes fővés előtt virslit (akár baromfit, akár sertést) és/vagy kolbászt belekarikázni. Így elég jó ízt kap a dolog. Sózni ízlés szerint a felöntéssel egy időben lehet. Bon Appetit!

Mocskos politikus 2012.11.23. 11:44:48

Maffiózó kolbász volt benne..

Mocskos politikus 2012.11.23. 13:26:02

@Gabor57: Amikor nem lehet megállapítani hogy miből készült és csak sejtésed van, hogy valaki beleesett a húsdarálóba.. tartalmazhat bármilyen szerves eredetű anyagot, rosszabb esetben még szervetlent is, pl. cipőtalpat.

needdmeg 2012.11.23. 13:45:26

Arról nem is beszélve, hogy már 1,5 hete nincs víz az automatában...

Gabor57 2012.11.23. 14:53:30

@Mocskos politikus: FUUUUJ, bár e jobb fajta cipőtalpak ugye bőrből...ami pedig ugyebár nehezen.... :D

eatIT 2012.11.23. 21:50:42

@Devil23: Köszönjük a dicséretet, és a nagyon szakszerű kritikát is. A paprikás krumplit mi is füstölt szalonnával indítjuk, és a füstölt kolbászt részesítjük előnyben a virslivel szemben. A kleopátra krumpli is a szétfőlő burgonyák típusába tartozik, így az sem jelentene megoldást. A melegen tartót nem szereti a krumpli. Próbálgatunk még más fajtákat, keressük a megoldást, hisz ez egy nagyon finom étel.

eatIT 2012.12.10. 12:09:57

Kedves Gábor, köszönjük a jelzést, a kolléganő magatartásáért elnézést kérünk. A blogmotorban valami hiba van, azért tudunk csak ide írni Neked.

Gabor57 2012.12.11. 12:33:32

@eatIT: El van felejtve, sok dolga volt
süti beállítások módosítása