eat IT

eat IT

Heti menü 09 13-09 17

2010. szeptember 13. - eatit

Mától végre az étteremben várunk benneteket, ma egy kicsit karácsonyosra véve a menü egy részét. Ajándék mézeskalács!

Hajtás után nyomtatható méret! Délután közkívánatra a csörögefánk receptje.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr752292047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.13. 09:26:35

Jó reggelt mindenkinek.
A mai észrevételek:
jó: klassz a hely. Szép, modern, reméljük, kényelmes is lesz.
rossz:
a szendvicsárak és a péksüti árak vérlázítóak. Egy kvázi fél kifli 190.- Ft-ért nagyon sok!
És hagyjuk már a parasztvakítást, hogy helyben sütött! Attól, hogy fagyasztva megveszitek és ott kisütitek még nem lesz helyben sütött. Vagy akkor a teszkós rétes is helyben sütött nálam otthon?!
A korábbi szendvicsek sem voltak olcsók, de legalább kiadósak voltak. Ez a fél kifli nem elég semmire. Kettőt meg akkor sem fogok megvenni 300.- Ft-ért!
Ne rajtunk akarjatok - gyorsan - meggazdagodni! A kapzsiság sosem vezetett jóra...

qwe12345 2010.09.13. 10:09:51

Egyetértek.
Szerintem az Ász hibájából csak tanulni lehetett, nem lenne jobb egy másik..
Valóban szép az új konyha, biztos komoly beruházás volt, de elég rossz üzletpolitika ha ezt ilyen árak és ilyen gyenge felhozatal mellett akarják minél hamarabb profit termelésre bírni.
Szerintem egy jó hozzáállással hosszútávon mindenképp okosabb lenne ésszerűbb politikát választani.

Felőlem OSB lemezből is készíthették volna a "dizájnt", vagy behozhatták volna a sátrat, csak legyen normális kaja, ésszerű áron. Legalább a sátras szendvicsek maradtak volna..

Remélem ez csak ma reggel volt így, és feleslegesen akadtam ki:)

Zosa7 2010.09.13. 12:20:29

A hely tényleg szép, de lassan el kellene kezdeni gondolkozni a 11:00-ás ebéd osztáson. Ez azért jól működött az ÁSZ-nál. Másrészről ez az önkiszolgálós leves osztás nem biztos hogy a legjobb döntés volt. Olyan érzése van az embernek mintha a tyúkólban az itatónál próbálkozna az erősebb kutya bszik elven... ezen nem sok időt lehet spórolni, a sátorban is a vége felé már rájöttetek hogy egy rakat levest előre ki lehet szórni aszt mindenki leveszi. Szerintem ez maradhatott volna...

justin case 2010.09.13. 12:49:37

minden tisztelem annak aki kitalálta ezt az új rendszert, gondolom rengeteget törte rajta a fejét.

előbb a leves, aztán a tálca. demindegy mert lerakni a nemlétező tartóra úgysem lehet, valamint a másodikos sornál legalább jól odalóg a tálcatartó. sebaj (dehogynem). a végén meg át lehet mászni a négyszáz sorbanállón aki vakarja a fejét hogy hol van a tálca egyáltalán, hogy a fél négyzetméteres helyiségben a másik ember mellé aki pont befér, lerakhassam.

komolyan, minden tiszteletem. ha nekem kellett volna így kitalálni, nem sikerült volna.

a kajával továbbra sincs baj, de egyszerűen képtelen vagyok elhinni hogy senkinek nem jutott eszébe hogy talán ezt át kéne gondolni. különösen a sátorban tapasztaltak alapján...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.13. 13:04:15

Na, újra itt vagyok, és nem leszek kedves.
A leveses tragédiát előttem is írták, így azt nem fokoznám. De:
felháborító a kis adag leves mennyisége! A sátorban adagolt sem volt túl sok, de ott legalább egy merőkanálnyi belefért a tányérba. Ez a túlméretezett kávéscsésze-méretű leveses tányér nevetséges, és ugyanannyit kell érte fizetni! Ez egy burkolt áremelés!
A dobozok eddig ingyen voltak, most már pénzt kértek érte? Pitiáner...
A tálcák - már ha vannak - olyan mocskosak, hogy hozzájuk lehet ragadni. Feketék a kosztól. Az ÁNTSZ-nek csemege lenne...
A tálcalerakónál ugyanakkora sor áll, mint az ételkiosztásnál. Mikor értitek már meg, hogy az ebédidő csak harminc (30) perc???!!!
És nem túl kellemes, hogy a tálcalerakóból kijövet elkerülhetetlenül hozzákenődünk a többi sorbanálló mocskos tálcájához. Pfúj.
Egy darab szemetes sincs, ahová bármilyen szemetet lehetne dobni. Egy étkezőben...? Valaki gondolkozzon már!
A desszert-kérdés még mindig nem sikerült megoldani. Épp elfogyott... persze. Én meg nem állok érte újra sorba.
Nem hiszem el, hogy az elmúlt két hónap nem volt elég arra, hogy felkészüljetek az igényekre, a létszámra.

Ha pontozni kéne, mínuszt kapnátok.

zs007 2010.09.13. 14:23:55

Megkérdezhetem, hogy az aszalt szilva hogyan változott gesztenyévé?

bereiko 2010.09.13. 15:02:50

A zene tényleg kellemes, de kár, hogy kaja nem igazán van mellette. Gondolok itt elsősorban a szenyákra. Graham téma az meg teljesen tabu...
Pontozni?? Ugyan már, mit?????????

Nighty 2010.09.13. 15:03:50

Úgy látom, hogy visszasírjuk az Ászos graham-csírkés szenyát... :( Meg bármilyen szenyát, mert ugyanis nincs dél után pár órával!!!
Na erre értettem anno a csöbörből vödörbe kifejezést!

Előttem szólókhoz csatlakozom minden pontban!

y6o1d3a7 2010.09.13. 15:31:43

Kedves ít it!

Úgy döntöttem, hogy nem megyek le a 2.ik emeletről ebbe a bizonyos zenés helységbe, amiatt, amit a többiektől halottam, illetve amit itt, a fórumon olvastam.

Úgy döntöttem, hogy rendelek most egy jó, finom pizzát, ami kiszállítás ellenére is jó meleg! (mert nagyon éhes vagyok, de nincs választék!!%!%)

Nem értem, hogy beköltözés után miért nincsenek szendvicsek, (még ha nem is helyben sütött, de friss sütemények)???

Ha olyan bőséges választékban lenne részünk, hogy döntést sem tudnék hozni, akkor megérteném, hogy az árak egy picit magasabbak, mert van mit megfizetni. Na de így?

Örülök, hogy már nyitva vagytok 19.00, tényleg! DE MINEK?

Kólát már a kóla automatából is tudok venni, ugyanabban az árban!

Miért nem lehet észrevenni, a kommentek, hozzászólás, s calódottság alapján, hogy itt van még mit javítani?

Reméljük meglesz!

jössz le kajáért? 2010.09.13. 16:15:54

Tetszik a Bár odalent :)
Büfé nyitásán még nem gondolkoztatok?
Nagyobb hasznát vennénk!

Legyen az egy Fornetti féle stand egy sarki vegyes bolt és egy mini pékség keveréke egy csipetnyi gyümölcsös sarokkal megbolondítva,
és mindez >500 főre megtervezve.

aboeszoe 2010.09.13. 17:09:19

Sziasztok!

Nem értek egyet az előttem szólokkal...sajnálattal látom hogy mindenki erősen kritizál.

Szerintem mind az étterem színvonala, mind az étel klasszisokkal jobb mint az Ász "idején", nem beszélve a kiszolgálásról.

A várakozási időn persze van mit javítani de szerintem ez is ki fog alakulni.

Annyit szeretnék még hozzátenni, hogy gratulálok Nektek és köszi az elmúlt hetek fáradozásaiért.

csaba.lakatos 2010.09.13. 17:13:48

Tipikus magyarok vagyunk úgy látom. Csak az elégedetlenkedés, semmi nem jó, semminek nem tudunk örülni, de cserében mindent akarunk és azonnal. :S
Voltam lenn és nagyon jól éreztem magam. A halászlé fantasztikus volt, roppant pozitív, hogy a saját ízlésem szerint szedhettem, gondolok itt a hal/alaplé arányára. A design nagyon tetszik, hangulatos és a zene is telitalálat hozzá.
Csak így tovább! :)
A folyton elégedetlenkedőknek meg csak annyit, hogy türelem rózsát terem. Ha pedig nincs türelmetek, akkor is el lehet mondani kulturáltabban is, hogy mi nem tetszik, nem kell mindjárt temetni az eatit csapatát.

Ui.: A tálcalerakó szerintem is rosszul van megoldva. :)
Valamint elférne egy-két mikró, hátha kihűl a főétel, mire megbirkózom a sok levessel. :)

salcay 2010.09.13. 17:24:45

ööö... nos. Tényleg király lett a hely, a hangulata kb ilyen Meki kávézóé. Az ebédről és az osztásról nem tudok nyilatkozni, mert ma nem álltam sorba. Szendvicsből választék tényleg semmi, amin adott esetben nem feltétlen vagyok meglepődve. Én még adok némi időt a belerázódásra. A sátorban nyújtott teljesítmény (ár, minőség, kiszolgálás) szerintem a lehetőségekhez mérten a maximumra jutott. (Aki fikázna, annak mondom: a lehetőségekhez mérten!!) Valóban hiányzik a szemetes, és a szendvics választék. A kvázi fél kifli ára tényleg magas, én is visszahőköltem, mikor megláttam.

Továbbá... szerintem könnyű fikázni más munkáját, illetve tudjuk, hogy a kommunikáció, és egyebek, egy ilyen nagy folyamatban nem mindig tökéletes. (Ugye tudjuk?) Lehet, hogy Pacmanéknél is vannak ilyen problémák, de ezeket a konstruktív hangvételű visszajelzések oldják meg, nem a mérgeskedők. Szerintem a kajájuk minősége így is üti az Ászt, bár tény, hogy vannak érdekes, mondhatni szokatlan töltelékek némelyik húsban.

salcay 2010.09.13. 17:28:33

Ohh, és ami kimaradt: szerintem jó, hogy 19:00-ig vagytok nyitva. Nem mindenki dolgozik addig, tény, de van aki igen, sőt, vannah 24/7-esek is, de azok már jóval kevesebben. Nekem és csapatomnak speciel pozitívum.

eatit 2010.09.13. 21:57:57

Köszönjük az észrevételeket, és a bíztatást!
@kekecke: a leves mennyiségével kapcsolatban: ugyanazt a két porcelántányért használjuk, mint anno a sátorban, amit ugyan mosogatunk, mégse mennek össze, nincs szó burkolt áremelésro"l.
A dobozokat a sátorban azért helyeztük szolgálatba, hogy az adott kényszeru" helyzetben akkor is kényelmesen tudjatok ebédelni, ha mi ezt nem tudjuk biztosítani. Most már rendelkezünke ebédlo"vel, ezért új, ho"tartó dobozokat állítottunk be azok kedvéért, akik esetleg késo"bb fogyasztanák el az ebédet. Eddig egy szükségmegoldás volt, most tökéletesítettünk rajta, amit mi is lényegesen nagyobb összegért szerzünk be, cserébe végre mu"ködik az ebédlo", ami kiváltja a doboz esetleges kényszerét.
@bereiko: A magvas baguette holnap érkezik, de a sátorban elvétve kérték, rajtunk maradt rendszeresen.
@Nighty: @y6o1d3a7: Minden nap este 7-ig van szendvics, hot-dog melegszendvics, ma is volt, holnap is lesz egész délután, nem értjük, miért írjátok, hogy nem volt.
Reggel 7-to"l helyben sütött pékárukból volt háromféle, 11:30-tól a desszertválaszték mindhárom (somlói, diós és mákos bejgli és ajándék mézeskalács) eleme ma 3-ig kitartott, és mivel ezek az ebédmenü részei ez a célunk velük. Három óra után csokikat és jégkrémet tartunk, de abból sokfélét.

A sor problémájával kapcsolatban felvettük a kapcsolatot a menedzsmenttel, mert az sem megoldás, ha hamarabb, de ugyanígy egyszerre van mindenkinek ebédszünete. Bécsben az egyes csoportok egymáshoz igazítják a szüneteiket, és nagyon jól működik. Ez meggátolja az ebédszünetben elkövetett, csoportközi flörtöket, de valamit valamiért.

bereiko 2010.09.13. 22:31:55

#@bereiko: A magvas baguette holnap érkezik, de a sátorban elvétve kérték, rajtunk maradt rendszeresen.#
... lehet elkellene gondolkodni azon is, hogy amiatt maradt rajtatok mert nem volt annyira izletesen elkészitve. Vagy ez a lehetőség fel sem merül?
Az ebéd része üti az "Ász"-okat, de a reggeli még csak meg sem közeliti azt, ez az én álláspontom.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.14. 08:19:49

@eatit: A somlói hogyan tartott ki háromig, amikor fél egykor (félórás sorban állás után!!!) nem volt, és csak azt a foghegyről odavetett választ kaptam, hogy "épp elfogyott, most nincs, de lesz".
Mint írtam, én már ezért nem megyek le újra és állok sorba.
A tányér nem igaz, mert nem is volt ez a kis jumbó-bögre méretű tányér a sátorban! A nagyobb volt, és azt nem mérték tele, lévén: kis adag.
Helyben sütött pékáru: ezzel kit akartok megetetni? A fagyasztott cucc kisütése nem helyben sütött. És ráadásul drága. A Gusta pékségében is helyben sütött péksütik vannak, sokkal de sokkal olcsóbban! Ja, és százszor jobb a választék.

És ha már válaszoltatok: szemetes mikor lesz? A tálcák mikor lesznek lesúrolva? A törött tálcákat mikor dobjátok ki? A tálcalerakót mikor oldjátok meg?
A salátás doboz nem hőtartó és 50 Ft-ot kértek érte.
Ha én saját dobozba mérem ki, honnan fogjátok tudni a súlyát?
A leveses pultnál mikor szerelitek fel a tálcatartót?

A reggelimet többé nem nálatok veszem meg, a Gusta jobb és olcsóbb. Az ebéddel még próbálkozom.

justin case 2010.09.14. 08:25:24

folyton elégedetlenkedők, mindig fikázók: azért álljunk már meg na. ha valaki nemakar kritikát hallani/olvasni, az ne csináljon nyilvános fórumot neki. EZ az igazi magyar megoldás, nem az, hogy elmondom, ami nem tetszik. Valamint, hadd mondhassam már el, jó? Úgy ahogy szeretném. Ha neked jó, írd le, mondd el, annak is örülnek, gondolom. De a szőnyeg alá ne söpörjünk már valamit, ami azért nem kis volumenű dolog.

Ezenkívül: tökéletesen befognám az arcomat ha mondjuk ingyen lenne a kaja, és úgy lenne ez az egész. De mivel te is és én is fizetünk érte, plusz azért volt rá nem kevés idő hogy valaki RENDESEN kitalálja hogy hogy is működjön a dolog ÉS még volt egy másik cég is akinél bebukott sok minden, azthiszem nem akkora elvárás hogy ha valamit csinálok, akkor csináljam jól. Remélem a németeknek is ezt mondod auditkor, hogy jaj klausjürgen, nektek sose jó semmi!

Pedig csak gondolkodni kéne/kellett volna, ezt pedig simán felrovom bárkinek bármikor. És hidd el, nagyon fognak örülni azok is akik leírják a negatív véleményüket, ha a dolgok jófelé változnak. És majd leírják azt is.

( : : ) 2010.09.14. 09:10:51

Jól sikerült a felújítás, szép a környezet.

A választék tényleg nagyon alacsony színvonalon mozog a szendvicseket/pékárukat tekintve. Ráadásul drága is :(

Ezerszer jobbak voltak azok a szendvicsek, amiket a sátroban lehetett kapni.

Gabor57 2010.09.14. 09:48:08

Sziasztok!

megoldható lenne-é esetleg, hogy kiflit is lehessen kapni, mindenféle sonka, sajt, saláta nélkül

köszi

Gabor57 2010.09.14. 09:52:29

Mindíg csak a köpködés, ez borzalmas! Ha nem jó a választék, vagy más probléma adódik, nem feltétlenül kell a szolgáltatást igénybe venni, vannak kiszállítócégek szép számmal! Tegnap nyitott a kantin, hagyjátok őket egy kissé belerázódni! Nektek mennyi időtök volt a körülményekhez alkalmazkodni, mikor az IT-nél kezdtetek dolgozni?

bereiko 2010.09.14. 10:44:58

@Gabor57:
nekem 1-2 napom volt alkalmazkodni, belerázódni az új környezetbe, azóta rengeteg melóm van és eddig lassan 3 év alatt nagyon kevés panasz érkezett munkámra az ügyfelek/vezetőség részéről. Nem értem ha valami nem jó és nem müködik miért egyből magyarázkodni kell, hogy a rossz az tulajdonképpen nem olyan vészes csak éppen nem jó...mellé beszélések. Természetesen ha valami nem izlik, akkor máshonnan kell rendelni, igy is volt, igy is lesz.

Nighty 2010.09.14. 11:05:02

Sziasztok,

egyesek (aboeszoe ; csaba.lakatos)nem veszik észre, hogy tulajdonképpen két tábort érint itt a dolog. Vannak olyanok akik túlnyomó részben a kantin részt veszik igénybe és mindennapi ebédjüket ott vásárolják és fogyasztják. Nincs is ezzel gond és is lemegyek ebédelni, és ízlik is, ezen részére adok is egy egészséges 90%-os up-ot, viszont én egy honapban kb 1x, 2x megyek le, mert megoldom home made cuccal.
A másik tábort nevezzük büfés tábornak. Én jómagam és pár kollégám ide sorolnánk magunkat. Nahát mi kritikus helyzetben vagyunk ugyanis az az igazi büfé hiányzik. Helyette van egy bárunk.. na bummm egyél...
Nem azt mondom, hogy az Ász büfé hűde milyen jó volt, de azt az igazi (kicsit persze drága volt, de VOLT!!!) graham szenya, rántott- vagy roston sűlt csirkemellel, salátával, paradicsommal és sajttal bizony bizony hiányzik!!! Na ki éhezett meg, agy ebéd előtt? :D
És emellett voltak még bőven szendvicsek amelyek verik a mostani felhozatalt!
A kiszolgálás a régi katinhoz képest aláírom klasszisokkal jobb, de csak a kantin része.
A büfét helyettesítő bárban viszont siralmas...
Kereskedelemben felnőve mondom, nem ilyen hozzáállással kell kiszolgálni a vendégeket!!!
Az árakból pedig engedni és a szendvicseken javítani, mert így lehet meggazdagodtok hamar, de azon a ponton már húzhatjátok is a redőnyt és mi pedig bizakodva várhatjuk az újabb kiszolgáló céget!

Üdv!

Zosa7 2010.09.14. 11:13:28

@bereiko: Pontosan, ha ezt várják el hogy szépen húzzuk meg magunkat és inkább máshonnan együnk akkor az eléggé rossz üzlet politika... "el lehet menni" mondta nemzetünk egyik "nagyja". De mi akik itt leírjuk a tapasztalatainkat, valószínűleg azért tesszük mert szeretnénk ha jobban csinálnák és ez nekik is jobb lenne, egyre többen ennének ott. De itt is volt több mint egy hónap (kettő?) a belerázódásra. Az hogy sátor vagy nem az nem oszt nem szoroz szerintem. Pláne nem a választék és az ár tekintetében.

És igen én is azért mondom mindezt mert többnyire jól sikerülnek az ételek a kantinban - kivéve mikor olyan brutálisan elsózzák hogy el nem tudom képzelni hogy lehet ilyet (például a múltheti bakonyi sertésborda csütörtökön), régebben ezt az Ász is eljátszotta az EHETETLEN cigánypecsenyével, hát majdnem sikerült űberelni.

Az ebéd egyébként NAGYON változatos, most meg még hirtelen 2 leves, 2 desszert, 4 + 2 féle főétel van kínálaton, ami lehet kicsit nagy falat lesz az eatIT-nek...mármint kitalálni melyikből mennyi kell. Kicsit kellemetlen tud lenni ha csak egy valamiért áll sorba az ember fél órát és kiderül hogy elfogyott...szerencsére ez még velem csak egyszer fordult elő.

Szóval ha megfogadjátok a jó tanácsokat (még ha néha kicsit nyersen is fogalmaznak az emberek akik mint a messiás várták az igazi kantin megnyitását) akkor jó lesz ez.

jössz le kajáért? 2010.09.14. 11:38:36

Kis egyetemi büféken nőttem fel. Ott is voltunk annyian mint itt és mégis volt minden és jó áron. Külsős cég végezte ott is az étkeztetést. Egymás konkurenciái voltak (lehet ez az a pont ahol a kutya el van ásva, hiányzik egy-két konkurencia).
visszatérve a témához...És a választék? Egy fal tele volt írva vele.
Volt ott mindenféle péksütemény (kicsiknek és nagyoknak egyaránt :P), melegszendvicsek, francia pirítosok hambik hot-dogok, egyszerűbben elkészíthető főtt ételek, levesek (igen, ezek a büfében és nem a menzán!), saláták, sültkrumpli, főzelékek, magyaros, olasz, mexikói és görög menük. Kimérős tea (szamovárból, 0,5l=~150Ft), ivólevek és kólák. Ropik, kekszek csokik rágók. Pöttyös, somlói, gesztenye püré, puding, isler etc., gyümölcsös rizs, kakaó, alma, ilyen kinder olyan kinder és még sorolhatnám.
~500Ft-ból jól tudtam lakni. Itt egy 1000-es kell és még inni nem is vettem.

Ha lemegyek Kánaánt szeretnék/szeretnénk látni. Polcokat, vitrineket megpakolva. A mostani jobban hasonlít egy irodára (nah jó, egy bárra) mint büfére.
Most nem bántani akarom az eatIT-t, csak tippeket adni, csak így lesz jobb ha segítünk és elmondjuk mi kell nekünk. Készítsenek egy Survey-t kinek mi az óhaja a "mellékidős" étkeztetéssel kapcsolatban és az ITSH alkalmazottak töltsék ki (pár esszé is jöhet :)) vagy németország helyett menjenek el a helyi debreceni vagy miskolci egyetemre és nézzék meg ott hogyan csinálják.

eatit 2010.09.14. 11:44:40

Azért indítottuk ezt a blogot, hogy kötetlenül és egyszerűen lehessen komunikálni a kívánságokat, észrevételeket, ami meg is történik, reagálni is szoktunk rá, sőt, a felvetéseket, panaszokat mindig lekövetjük és változtatunk rajta, ahogy eddig is tettük, és ez a gyakorlat megmarad később is.
Pont hogy nem szeretnénk, hogy meghúzzátok magatokat, ellenkező esetben nem vállaltunk volna be egy ilyen felületet.

jössz le kajáért? 2010.09.14. 11:55:40

@eatit: Sziasztok! Lehetne más szinű a háttér mert nem látni a nicketet? Köszi :)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.14. 11:57:21

@Gabor57: engem egy hónappal a munkába állásom után már kóstolgattak, muszáj volt javítanom, ha itt akartam maradni. Most én vagyok a csapatom legjobbja.
Jogos volt a kritika, tennem kellett ellene.
Ahogy az eat-it is összeszedhetné végre magát, mert most úgy érzem, hogy mindössze egy két lábon járó pénztárcának és nem ÜGYFÉLnek néznek.

jössz le kajáért? 2010.09.14. 12:04:01

@kekecke: hát igen, úgy is lehet, de azért mégis...

eatit 2010.09.14. 12:30:03

@jössz le kajáért?: ööö igen, minket is zavar, csak előbb rá kell jönnöm, hogy :) valami elment itt a progiban a színezésekkor

Gabor57 2010.09.14. 12:45:02

Nem is azért írtam, csak a kritikát lehet igy is meg úgy is. Az építő kritika ellen semmi kifogás, csak a fikázás nem kell, nyilván meg lehet írni, ha valaki, valamit másképp gondol, ez ellen senkinek sincs kifogása. Nyilván nem túl kóser dolog, hogy délben a sor a WC-ig áll, de biztos erre is lesz megoldás, hiszen a kantin TEGNAP nyitott!

Zosa7 2010.09.14. 12:59:12

@kekecke: akkor már inkább ctrl+a

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.14. 13:43:05

Ma már volt kettő darab szemetes. Halleluja.
Viszont a tálcák még mindig retkesek. Szalvéta meg hét határral arrébb van, így tehetem az evőeszközt a retkes tálcára. Naccerű.
És ma is az ablakpárkányra kellett tennem a tálcát, mert tele volt a tálcalerakó. De senki nem foglalkozott vele.

zs007 2010.09.14. 14:07:04

Mai jércemell + rizs: minőség/mennyiség - 5/5.

biger28 2010.09.15. 09:21:08

Én azt szeretném megtudni, hogy a reggeli péksütik miért lettek harmad akkorák, mint a sátorban, de cserébe kétszer annyiba kerülnek?!
Javaslat: lehetne a büfében sima kifli, vagy zsömle is.

cuisine 2010.09.15. 10:09:24

Sziasztok! Nekem eddig csak pozitív tapasztalataim vannak a kantin megnyitása óta. Külön örülök a friss salátának, ezt az ÁSZ-nál nagyon hiányoltam!

gdallos 2010.09.15. 13:09:52

Kedves EatIT!

Nem vicces egy kicsit, hogy 12:38 perckor már se Lasagne, se rántotthús, csak töltött karalábé? Az igazi slágerétel, úgyúgy, abból érdemes sokat főzni, lasagnéből, na abból nem...
Tudom hogy "nem tudjátok kiszámolni, miből mennyi fogy majd" és hasonló kifogások. Nem baj, akkor tessék TÖBBET főzni a sláger-ételekből, 10x annyit! Tudom hogy az nem költséghatékony, meg nem profitorientált dolog. De még egyszer leírom, mert már egyszer megtettem: 1000 fő körül dolgozunk itt - ebből nem hiszem hogy akár csak 10 embert is érdekelne, MIÉRT nincs délben az, amit kiírtok. Az a lényeg, hogy NINCS.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.15. 13:26:14

@gdallos: csatlakozom, ugyanezt akartam írni.
Még egy megjegyzés: az ÁSZ-nál nagyon jó megoldás volt, hogy fel lehetett iratkozni a menüre, és akkor azt csak annak adták, sosem kellett rá várni.
Ráadásul ha előre meg tudjátok adni a menüt, akkor miért ne lehetne rá feliratkozni? Az egy biztos mennyiség, azzal lehet számolni, kalkulálni a fogyást - és a hasznot is.
Az ÁSZ-nál akkor is kifizettették a delikvenssel, ha nem mondta le időben, de nem is használta fel.

Nekem ma szerencsém volt, mert ugyan nem azt kaptam, amit szerettem volna, de káposztát szeretem, így - mivel a karalábén kívül csak az volt - azt kértem. De a rántott húsnak jobban örültem volna.
És annak sem örültem különösebben, hogy míg a levessel bírkóztam (mert még mindig nincs hová tenni a tálcát a leveses résznél), addig hárman álltak eléb a sorba. Nekik még jutott rántott hús...
Ez miért van így?

ÉS MIÉRT RETKESEK MÉG MINDIG A TÁLCÁK????

hurryi 2010.09.15. 22:05:23

ez mostmár hivatalosan is cryboard ^^

étel minöség és ár *- os

a többin van mit csiszolni ;)

idspispopd 2010.09.16. 09:17:13

Szerintem simán elnézhetők egyelőre ezek a dolgok amikért itt sír sokak szája. Bizonyára 100 felé kell figyelni még így az elején, és gondolom van azért minden nap izgalom is részükről hogy a fontos dolgok meglegyenek (kaja, kiszolgálás, kassza...stb.)
Szerintem LESZ kuka, LESZ tisztább tálca, LESZ nyomorult hajlított tálcatartó cső és jobb, változatosabb büfé (talán még olcsóbban is). Idő!!! Gyerekek, ez kell még és türelem. Ne f*ssunk már be egyből ha az első héten nem lesz minden az orrunk előtt. Valszeg mi se csinálnánk jobban ennyi idő alatt.

-> lécci majd csináljatok megint sonkás, tarjás szendvicset ala sátor style ;)
-> állítsatok kérlek valami más háttérszínt, mert NEM akarom a nyomorult egerem rávinni mindig a nick-ekre :D

Összességében nagyon elégedett vagyok az eatIT-vel! Csak így tovább srácok!

mileszazebed 2010.09.16. 09:19:07

Nagyon jó a kaja, az ár is OK. De miért ez a sok negatív gondolat?? (Nyilván nem a hasznos dolgokra gondolok, pl szemetes, koszos tálca, tartár miért nincs, mert ez amúgy +1 fő stb, hanem az előadásmódra és a bogarászásra)
Na de hát ki hogy, én ennek nem vagyok híve. Jó munkához idő kell, igenis sokkal jobbak, mint az ÁSZ volt, már leírni is öröm, hogy nincsenek itt többé. Én még mindig tudom ezt értékelni és ezzel időt is adok egyben az új csoportnak, hogy belejöjjenek.

Hajrá fiúk lányok, jó lesz minden, sok minden meg már most is jó, csak észre kell venni és örülni neki!!!!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.16. 09:36:42

Nem kekeckedni akarok (dehogynem, a nickem is ez :-)), de van valami, ami nagyon bassza a csőrömet:
Ma vettem a Gusta-ban egy negyed kilós Franco kenyeret. Még forró volt, akkor pakolták ki. 160.- Ft-ért! Leírom: egyszázhatvan forintért. Még holnap is azt fogom reggelizni.

Mikor jöttök rá, hogy nagyon, pimaszul, bicskanyitogatóan drágák vagytok?!
Ha tartós bevételt akartok, ezen el kellene gondolkoznotok.

A kajátok egyébként tényleg nagyon finom. Már amikor sikerül időben kapni.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.16. 09:38:26

@idspispopd: kuka már van.
Nem kellett volna ennyire elkapkodni a nyitást, és akkor legalább a kellemetlen részétől mentesült volna mindkét fél: a fogyasztó és a szolgáltató is.
És ahogy előttem már leírták: nem szívességet tesznek. FIZETÜNK érte.

Gabor57 2010.09.16. 10:19:26

@mileszazebed: természetresen itt a YESSS!

Zosa7 2010.09.16. 12:34:14

A menüt ki tudnátok rakni egy papírra is valahol ahol sorban áll az ember? Értem én hogy lapos tévé meg minden, de ott meg azt kell várni, hogy kiírjon mindent. Vagy táblás megoldás is jó lenne. A szecsuáni érdekes volt, de nem volt rossz :P

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.16. 13:29:16

Túl vagyok a mai ebéden, és jöhet a pozitívumok sora:
a kaja isteni volt! Végre van tálcatartó a leveses résznél, hurrá. És vannak hozzáférhető helyen szalvéták is. Még egy hurrá.
Amit valaki írt a csörögés bejegyzésnél támogatnám: sok volt a tartár mennyisége. Nyugodtan lehetne felezni. Pedig én nagy majonéz- és tartárzabáló vagyok ám!

Ja, és isteni KVt ittam a kávézóban. Anyám, de finom volt! Köszönet érte Tamásnak.

De miért ragadnak és retkesek még mindig a tálcák????

csaba.lakatos 2010.09.16. 13:33:50

@kekecke: Biztos mindig peched van velük. A mi tálcáinkkal eddig semmi gond nem volt és tányérból egyébként is jobban szeretek enni. :P

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.16. 14:41:47

@csaba.lakatos: ja, de az evőeszközt a retkes tálcára teszed, nem? Bár ma legalább volt elérhető távolságban szalvéta, hogy rátegyem az evőeszközt. Eddig kénytelen voltam a koszos tálcára tenni. És ma már herpeszem lett.
Ennyit a tiszta tálcákról!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.16. 14:45:56

@csaba.lakatos: De az evőeszközt a tálcára teszed, nem? És eddig - a mai nap kivétel - nem volt elérhető távolságban szalvéta, a koszos tálcára kellett tennem az evőeszközt.
Ma pedig megjelent a herpesz a szám sarkán.
Ennyit a tiszta tálcákról!

csaba.lakatos 2010.09.16. 15:22:44

@kekecke: Akkor most várható a tömeges herpesz járvány, a manóba! A szalvétára szoktam tenni az evőeszközt, ami nekem szerencsére minden nap elérhető távolságban van. De nyugodtan rakhatnám a tálcára is, mert legnagyobb mázlimra eddig mindig tiszta volt. Lehet nem ugyanoda járunk ebédelni? :P

A herpeszről meg ennyit találtam:
"Hogyan terjed a herpesz?

A herpesz vírus közvetlen bőrkapcsolat útján terjed, különösen szexuális jellegű érintkezések során. Ezek közé tartozik a csók, valamint az orális, anális és hagyományos (vaginális) szex. Esetenként bőrsérülés kapcsán is fertőzhet a herpesz vírus.
....
A fertőzés nem terjed használati tárgyak (pohár, törölköző, WC ülőke) útján. A fertőzött személyt nyugodtan meg lehet puszilni, ölelni, vagy akár együtt is lehet vele aludni."
forrás: www.egeszsegkalauz.hu/szexualis-betegsegek/a-genitalis-herpesz-virus-terjedese-103235.html

csaba.lakatos 2010.09.16. 17:38:39

@csaba.lakatos: hehe egy kicsit benéztem, ez egy másik herpesz :P

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.17. 08:14:17

@csaba.lakatos: ajakherpeszem van. Csak sajnálni tudlak.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.17. 08:19:30

@csaba.lakatos: Az elsődleges fertőzés bőrkontaktussal vagy testnedvekkel való érintkezés útján következik be. Gyakran törülköző, borotva vagy közös evőeszközök közvetítésével történik.
Forrás: www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view?id=379

És igen: terjed evőeszközzel.

csaba.lakatos 2010.09.17. 09:15:02

@kekecke: köszi, de tökéletesen megvagyok a sajnálatod nélkül is (egyébként is kijavítottam magam), nem én vagyok az, akinek semmi nem jó. :P
A személyeskedést ezzel le is zártam, kitartást a további elégedetlenkedéshez.
Ja, még egy utolsó: én a párodat sajnálom (ha van).

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.17. 10:16:59

@csaba.lakatos: Bemutassalak neki? Elmondhatod személyesen is, ha elég bátor vagy.

mileszazebed 2010.09.17. 10:24:19

úúúúú kezd komolyra fordulni a dolog...

Szerintem ennek itt nincs helye, de tényleg, saját egészségünk megőrzése érdekében, koncentráljunk a pozitív dolgokra, az idegesség öreggé teszi a bőrt!!! :)

MÉG MINDIG JÓ A KAJA!!!!!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.17. 12:47:30

Finom volt a mai kaja. És jó, hogy lefeleztétek a tartár mennyiségét, így is elég volt.
Egy megjegyzés: a hagymalevesben egy picit több só került, mint kellett volna.

csaba.lakatos 2010.09.17. 13:08:08

Nagyon finom volt a mai ebéd is. :)
Ahogyan pedig a felmerült igényeket lereagáljátok egyik napról a másikra az külön dicséretre méltó! Köszönjük!

eatit 2010.09.17. 13:33:10

Egészségetekre! Reményeink szerint hétfőn látszanak a nickek is, hétvégén szerelés lesz.

udosoft 2010.09.17. 15:34:35

Sziasztok,

Fel lehetne tenni egy kicsit korábban a menüt? Ma már péntek van, de nem tudom még, mi lesz jövő héten!

Előre is köszönöm!

mileszazebed 2010.09.17. 16:33:10

Éljen az EAT IT!!!!
JÓ A KAJA!!!!
apróság: a leves dolgot szerintem tisztázni kellene. Nekem egyértelmű, hogy a kis leves van a menüben, és bár nagyba is szedhetem, de azt csak félig, akkor annak számoljátok, és minden okés.

Viszont nem mindenkinek ilyen egyértelmű, és akkor egyből úszik a 645-ös menü, egyből nagy leves + főétel 580+260-ért, ha jól tudom, kb. és nem mindegy, főleg, ha a pénztárnál szembesül vele az ember... Mondom, nekem értelemszerű volt, hiszen kint is félig szedtétek a tálat, illetve egy kanál volt a kis leves menüben, de mint tudjuk, itt mindent szájba kell rágni.

Amúgy meg csak így tovább!!!

Mocskos politikus 2010.09.19. 21:27:28

Kekecke!

Lennél olyan kedves, hogy elárulnád a valódi nevedet? Persze csak ha van hozzá merszed..

Ne haragudj, de bicskanyitogató a stílusod és nem értem hogy miért nem ebédelsz a gusztában?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.20. 08:07:56

@Mocskos politikus: Azért nem ebédelek a Gusta-ban kiscsillag, mert ott nincs melegétkeztetés.
Bájos, amint a bicskanyitogatást emlegeted. A Tiéd sem éppen az a cizellált, kifinomult úri stílus, de gondolom, tisztában vagy vele.
A nevem elég sokan tudják itt is. Nyugodtan érdeklődj. Miután bemutatkoztál nekem, mint megszólítottnak.

Édes vagy, köszi, jót mulattam. Csak így tovább. Mindenesetre azért az eat.it-ról is fogalmazz meg véleményt, ha már ide írtál. Akár jót, akár rosszat. Bátorság! Menni fog.

csaba.lakatos 2010.09.20. 13:31:24

@Mocskos politikus: Szerintem ne kezdj vele, nagyon rutinos abban, amit itt csinál. Beleolvastam néhány korábbi fórumba/blogba, ahol felbukkant és nem egy helyről utáltatta már ki magát.

Gabor57 2010.09.20. 15:45:12

Sziveim!

Ezt a blogot szerintem nem a személyeskedés megkönnyítésére, hanem az EatIT-tel kapcsolatos észrevételek - mind pozitív, mind negatív - közlésének meggyorsítására hozták létre. Eléggé gusztustalan dolognak tartom, hogy ezek helyett egymásra köpködtök!

Hogy ne legyenek gondok,

tisztelettel mindenki iránt:

Benkő Gábor

bujdosot 2010.09.20. 17:38:34

@Gabor57: Ebben igazad van, de ezt kulturált formában is meg lehet tenni, nem olyanban ahogy ő csinálja. Elvégre értelmiségi emberek lennénk, ha egyszer olyan helyen dolgozunk, ahol nem kevés iskolázottságra van szükség.

@csaba.lakatos: Akkor te már tudod is, hogy ki ő? :)

Az eatit-nek meg csak gratulálni tudok, a kaja remek, örömmel tapasztaltam, h a sor is szinte eltűnt. Igazából a levesmennyiség-kérdést kellene még szerintem tisztázni, mert nem mindenkinek tiszta, hogy akkor most mi számít kis, és mi nagy adag levesnek.
Csak így tovább! (ez az eatit-re vonatkozik, mielőtt még valaki félreértené :):P )

eatit 2010.09.20. 17:56:31

@bujdosot: köszönjük, és vajazzuk ezt a levesmennyiség problémát

Mocskos politikus 2010.09.21. 08:58:20

Felajánlok egy ingyen menüt ma annak aki beírja ide Kekecke valódi nevét.

Mocskos politikus 2010.09.21. 09:11:42

Így ebéd előtt olvassatok néhány sort kekeckéről:

szepkiselet.blog.hu/2010/02/11/magyar_egeszsegugy_2010

Jó étvágyat utána!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.21. 09:43:49

Jaj, nagyon megtisztelő, hogy ekkora érdeklődés övezi szerény személyemet, de tényleg. :-P

Vannak sokan, akik itt is ismernek, tudják a nevem és be is tudnak azonosítani. Vannak, akik kedvelnek, és vannak, akik nem. Nem gyűjtök több barátot, már sok van, az ellenségeit meg ki számolja? :-)

Aki továbbra is velem akar csörtézni, találjon rá más módot. Úgy gondolom, hogy itt nem nekem kellene témának lenni. Ez az eatit blogja. És a figyelmes olvasó talán észrevette, hogy én nem csak a negatív kritikáimat fogalmazom meg élesen.

A csőlátókat meg a write-only üzemmódban működőket csak sajnálni tudom.

@Mocskos politikus: ennyire ne add olcsón, nem túl nagy kihívás... :-P

Mocskos politikus 2010.09.21. 09:54:49

Kekecke, egyszerü nagyon: légyszives ne folytasd akkor a láncreakciót.. Legyél te az okosabb (ha már egyébként is annak tartod magad), de hidd el nekem, hogy az ilyen embereket mint te, előbb-utóbb minden társaság kiveti magából, ha így folytatod nem lesz ez másképp most sem.

A felajánlott menü értéke pedig épp egyensúlyban van a megszerezni kívánt információ értékével.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.09.21. 11:06:48

@Mocskos politikus: ha nem hagyom abba, engem is feljelentesz valahol, mint a kajáltató céget az ÁNTSZ-nél?
Te írtad ezt: "Ja, és ha már itt járunk, kezdjétek el takarítani a vizes és kávéautomatákat, mivel bejelentést tettem az ÁNTSZ-nél, ugyanis higiéniai gondok vannak.

Valamint a betöltött kávékat is vizsgálni fogják fogyaszthatósági szempontból!"

Mocskos politikus 2010.09.21. 11:29:56

Az ANTSZ-nél? :)

Jobban belegondolva, így a belinkelt blogbejegyzésed alapján, talán lenne némi alapja.

Gabor57 2010.09.21. 12:56:05

Csak megy a személyeskedés! Nem gondoljátok, hogy gyerekes és unalmas? Ha a kajához nincs hozzászólás, akkor szerintem fölösleges az időt a firkálásra pocsékolni(és a webtárhelyet is)! Ha valaki valamit publiká a weben az valószínüleg oda tartozik, ahol publikálta és nem egy kantin (étterem) blogjára, ahol talán az étteremmel kapcsolatos észrevételeket kellene kulturárl formában (nekem is nagy a pofám, ha valami nem tetszik) megírni. Ez temperamentum kérdése, hogy van a kritika megfogalmazva. Na

Tisztelettel:

Benkő Gábor

Alacsony_arak 2010.09.21. 12:56:42

Sziasztok!

Most ettem eloszor az uj etkezoben. A kaja minosegevel meg vagyok elegedve azonban hianyolom azt hogy a heti menu nincs kiirva jol lathato helyen. Megteveszto igyhat a kinalat. Es gyakran 900 as "menuket" esznek igy az emberek amikor csak 645-ost akartak.

Tehat ugy gondolom a blogos tajekoztatas nem eleg. Remelem epitonek talaljatok a kritikat.

udv.

Gabor57 2010.09.21. 13:01:32

@Mocs@kekecke: Na halleluja, valakinek van papírja, ceruzája, ez elég indok: följelent!(HOFI)
Miért nem ahoz mész aki ezért felelős, ott ül a kasszában minden délben, el lehet neki mondani, ha nem izlik a kávé!

Bátorság, az illető jó fej, nem harap!

Benkő Gábor

Gabor57 2010.09.21. 13:02:03

Természetesen ahhoz!!

csaba.lakatos 2010.09.21. 15:46:27

@Mocskos politikus: kekecke = Péter Diána, jár a menü politikus? :)

Mocskos politikus 2010.09.21. 15:48:36

Nahát.. persze hogy jár a menü.. jelszó megy emailben.. :D

( : : ) 2010.09.22. 05:34:15

Hello EatIT és mindenki,

alakul a dolog :)
Bár ez múlt pénteken volt, de azóta nem volt időm írni, klassz volt a rántott camambert és a rántott csirkemell is :)
süti beállítások módosítása