Közkívánatra a meggyes-diós sütemény receptje. A héten, elsősorban az izgalmasabbakra koncentrálva elkezdjük megosztani a receptjeinket. Bíztatunk benneteket, ha valami tetszett, jelezzétek, és akkor azok is kikerülnek.
Alapanyagok 10 adaghoz:
- dió: 20 dkg
- kristálycukor: 28 dkg
- liszt: 15 dkg
- margarin/vaj: 30 dkg
- meggy: 70 dkg
- tojás: 7 db
- étcsokoládé: 12 dkg
A zsiradékot a tojások sárgájával és a kristálycukor felével turmixgép segítségével felhabosítjuk. a csokoládét lereszeljük és hozzátesszük a lisztet és a darált diót. a tojások fehérjével és a kristálycukor másik felével kemény habot verünk. A vajat, a fehérjét és a többi nyersanyagot óvatosan összekeverjük, és vajazott, lisztezett edénybe öntjük, majd a meggyel megszórjuk a tetejét és előmeleített sütőben 160 fokon 30-40 percig sütjük.