eat IT

eat IT

Napi ajánlatunk az igazi chilis bab!

2011. március 16. - eatit

Mától a kantinban, szerdánként, mindig lesz egy magyar ínynek vonzó, de más nép nemzeti fogása.

A frijoles charros-al (frikholesz csárrosz) kezdünk, ami a Tex-Mex (a mexikói konyha egyes fogásainak leegyszerűsített változataival operáló konyha) chili con carne őse, az eredeti chilis bab Mexikóból. A téma talán közérdekű, hiszen legtöbb barátunknak, rokonunknak van chili con carne receptje, rendkívül népszerű étel itthon is.

Alább az általunk is lefőzött recept található, a Malackarajról kaptuk kölcsön, köszönjük!

"30-40 dkg babot, lehetőleg feketét, de jó a tarka is, beáztatok éjszakára, másnap egy fej félbevágott fokhagymával, egy vöröshagymával és pár babérlevéllel majdnem készre főzöm. (nem sózom, mert a húsokból ki tudja mennyi só ázik majd bele) Felkockázok negyed kiló császárszalonnát, átsütöm egy nagy lábosban. Rádobok negyed kiló felkockázott sertéshúst (tarját, csülköt, akár combot, nem lényeg) egy pár felszeletelt sütni való kolbászt, 15 deka töpörtyűt (chicharrón, a töpörtyűnél szárazabbra sütött sertésbőr és zsír/hús) jobb lenne, de nincs, és a zsírosabb töpivel csak még jobb lesz), 3-4 felnégyelt paradicsomot, átsütöm, és a levével együtt ráöntöm a babot. A főtt hagymákat, babérleveleket előtte kiszedtem. Felszeletelek 5-6 friss jalapenót, vagy ha nincs, 15-20 deka konzervet lecsöpögtetek és belezúdítom. Jól elkeverem, felöntöm vízzel és egy órát főzöm lassú lángon. Megkóstolom és utánsózom. Egy csomó friss koriandert apróra vágok, belekeverem, kimerem tányérakba és kanállal esszük. Hálás anyag, felveszi a sört, vörösbort és a fröccsöt is. Meg a pálinkát."

Kiváló bográcsétel, és nyakunkon a szezon!

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr752742082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n000rbi 2011.03.16. 12:17:28

Az igazi chilis babban fél centis kavics is van? :P Mert én akkor ma azt találtam meg...ezt leszámítva nem volt rossz.

R/T 2011.03.16. 21:03:32

Neked legalább jutott.
süti beállítások módosítása