a tészta:
- 2 dl víz
- 10 dkg liszt
- 75 g vaj
- 3 egész tojás
a tejszín (creme chantilly) ez megy a bogyókba:
- 5 dl jéghideg tejszín 3 dkg porcukorral keményre verve, a cukrot fokozatosan adagolva a tejszínhez
Öntet: olvasztott csokoládé
A tésztához a vizet felforralom, a sót és a vajat belekeverem és egyben beleöntöm a lisztet, eldolgozom. Lehúzom a tűzről és folyamatos keverés mellet, egyenként adom hozzá a tojásokat, jól eldolgozom.
Ebből, nedves evőkanállal tepsire adagolom a fánkokat, 150 fokos előmelegeített sütőben kisütöm (amikor szépen megemelkednek és pirulnak, készen vannak, majd megtöltöm őket a tejszínes krémmel és leöntöm a csokoládéval.