eat IT

eat IT

Profiterol recept

2011. április 13. - eatit

a tészta:

  • 2 dl víz
  • 10 dkg liszt
  • 75 g vaj
  • 3 egész tojás

a tejszín (creme chantilly) ez megy a bogyókba:

  • 5 dl jéghideg tejszín 3 dkg porcukorral keményre verve, a cukrot fokozatosan adagolva a tejszínhez

Öntet: olvasztott csokoládé

A tésztához a vizet felforralom, a sót és a vajat belekeverem és egyben beleöntöm a lisztet, eldolgozom. Lehúzom a tűzről és folyamatos keverés mellet, egyenként adom hozzá a tojásokat, jól eldolgozom.

Ebből, nedves evőkanállal tepsire adagolom a fánkokat, 150 fokos előmelegeített sütőben kisütöm (amikor szépen megemelkednek és pirulnak, készen vannak, majd megtöltöm őket a tejszínes krémmel és leöntöm a csokoládéval.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr52823016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agena 2011.04.15. 14:17:32

Sziasztok,

köszi a receptet. Az lenne a kérdésem,hogy kb.mennyi fánk lesz ebből?
süti beállítások módosítása