eat IT

eat IT

Mai ajánlatunk a legsúlyosabb csokis süti

2011. április 27. - eatit

A mai napi ajánlatunkban brownie lesz.

Ezt is könnyen megsüthetik otthon, gyerekzsúrok igazi sztárja ez a sütemény, és igazán nehéz elrontani. Két receptet is mutatunk, az egyik brutál, a másik különlegesebb az olívaolajtól.

  • 300 g étcsokoládé/kakaópor
  • 250 g vaj
  • 750 g cukor <-!
  • 5 tojás
  • 200 g liszt
  • 1 kikapart vaníliarúd
  • 500 g durvára vágott dió (opcionális)

A vajjal felolvasztott csokoládét a cukorral fehérre kevert sárgájákkal, felvert fehérjével, pirított dióval és a liszttel kell összeforgatni, kivajazott, kilisztezett tepsibe önteni (ne legyen túl magas, 4-5 cm) és a 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sül. Akkor még löttyedtnek tűnhedt, de már jó. Kihűlés után lehet szeletelni.

  • 200 g liszt
  • 150 g keserűcsokoládé
  • 150 g holland kakaó
  • 1/2 l olívaolaj (nem extraszűz, mert annak a keserűsége elrontja az édességet)
  • 16 egész tojás
  • 40 dkg cukor
  • egy zacskó sütőpor

A tojássárgájákat a cukor 2/3-ával nagyon habosra veri, cukorkristály ne érződjön egyáltalán, az olajos változathoz itt keveri hozzá apránként, sűrű keverés mellett az olajat, mintha majonézt készítene. Vajat olvaszt (ha vajasan készül), beleolvasztja a csokoládét (ha olajos, csak a csokoládét olvasztja). Az olvasztott csokoládét és vajat a tojásos-cukros krémbe keveri. Összeszitálja a lisztet, kakaóport, sütőport, beleforgatja a csokoládés-tojásos krémbe. A maradék 1/3 cukorral felveri a tojásfehérjéket és hozzákeveri. Tepsit vajaz, 140-150 fokon 1 óra alatt elkészül. Nem szabad gyorsan sütni, mert a hirtelen rászáradó kéreg, és az azt felnyomó, növekvő tészta megrepeszti, kiszárítja.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr812858386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása