eat IT

eat IT

Apák napi süti

2011. június 29. - eatit

 A mai ajánlatban egy nápolyi édesség, a kétszázéves zeppole di San Giuseppe!

Ahogy a délolasz tartományok konyhájára általában jellemző, ez az édesség sem az olasz konyha közismert, fitness-vonalát képviseli.

Égetett fánk, sűrű krém, pár szem amarena és porcukor jár az apáknak, ugyanis ezt a fánkot elsősorban San Giuseppe (03 19), azaz Olaszországban 1968 óta Apák napján készítik. A tésztája készülhet sütőben, vagy olajban is, előbbi könnyebb, és a formázhatóbb.

Hozzávalók, a tészta:

  • 150 g tej
  • 75 g kukoricaolaj
  • 3 g só
  • 150 g liszt (bl 55)
  • 4-5 db egész tojás

Egy nagyobb lábasban felforralja a tejet, olajat, sót. Felforralja, és egyszerre belezúdítja a lisztet, energikusan keveri, keveri, amikor öszeállt, hagyja pihenni pár percig, és egyenként, mindegyiket alaposan elkeverve adja hozzá a tojásokat. Habzsákkal egy sütőlemezre nyomja őket kör alakban és 170 fokon 20 percig sülnek. A sütéséhez szükséges némi tapasztalat, akkor jó, amikor elkezdenek a fánkok repülni, elemelkedni. A fánkokba habzsákkal sárgakrémet nyom (recept itt) és a tetejére pár szem amarena meggyet helyez (szirupban kapható Fabbri)

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr323022896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása