eat IT

eat IT

Dobj fel!

2011. augusztus 03. - eatit

 Kombináljuk a játékot a játékkal, és a jövő héten induló, Egész évben nyaralunk mókába bevonjuk a mai étlap egyik desszertjét, a tiramisut.

A tiramisut talán mindenki ismeri, kávéba fordított babapiskóta likőrrel meglocsolva, tojásos mascarponéval és kakaóporral rétegezve. Viszont vannak más változatai is, erre várunk válaszokat, sőt, akár saját ötletekre is nyitottak vagyunk, mit hoznátok ki egy ilyen jól kombinálható édességből.

Kedvencünk ma vendégünk egy tiramisura és bevesszük az Egész évben nyaralunk válogatásba is, amire még küldjetek, még, még, még!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr963122154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabor57 2011.08.03. 10:12:07

Hozzávalók (4 személyre):
2 tojássárga
6 dkg apróra vágott amarena meggy
2 dl elkevert amarena meggyszirup
2 evőkanálnyi amarettolikőr
12,5 dkg babapiskóta
1,8 dl tejszín
porcukor izlés szerint
50 dkg mascarpone sajt
0,8 dl marsala (édes olasz bor), esetleg sherry
2 teáskanálnyi reszelt amaretti (mandulás puszedli)

A tojássárgát a porcukor egy részével vízfürdőn felverjük. A tejszint habbá verjü
A mascarpone sajtba belekeverünk porcukrot a tejszinhabot, a meggyet és a megyszirup egy részét. A babapiskótát a marsala – amaretto keverékbe mártjuk, 4 kehelybe rétegezzük, és reszelt amarettivel 1-2 csepp megysziruppal, tejszínhabbal díszítjük

eatit 2011.08.03. 14:42:49

Küldjetek mééég!! Hát itt Gábor visz mindent? :D

Gabor57 2011.08.03. 14:57:16

Ha a likőrt a krémbe kevered, a piskótát beletöröd, akkor pohárkrém, sőt, ha lefagyasztod akkor fagyi is lehet!!

Gabor57 2011.08.03. 15:24:42

Amaréna meggy

Hozzávalók:
1 kg kimagozott meggy (lehet mirelit is)
1 kg cukor
1 vaníliarúd
mandulaaroma vagy Amaretto likőr

A hozzávalókat (a vaníliát felvágva, a belsejét kikaparva, de a külsejét is hozzáadva) összekeverjük, és addig hagyjuk állni a hűtőben, míg a cukor fel nem oldódik. Ehhez pár nap szükséges, s időnként jól át kell forgatni.

Gabor57 2011.08.03. 15:48:55

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg főtt karikára vágott burgonya
15 dkg csíkokra vágott húsos füstöltszalonna
1 nagy fej felkockázott hagyma
8 tojás

bors

A burgonyát, hagymát, szalonnát kevés zsiradékon erős tűzön megpirítjuk, fűszerezzük. A tojásokat habosra verjük, sózzuk, borsozzuk, egy palacsintasütőben a tojásmennyiség negyedét egyik oldalról megsütjük, majd a pirított hagymás, szalonnás burgonya negyedét elosztjuk az egyik felén, s arra ráhajtjuk az omlett másik felét. Végül egy fedővel lefedve még pár percig továbbsütjük.

Gabor57 2011.08.04. 07:27:59

Ez a parasztreggeli volt

Gabor57 2011.08.15. 13:01:08

Quiche Lorraine:
Lotharingiai szalonnás (baconos) torta
süti beállítások módosítása