eat IT

eat IT

Ma halazunk!

2011. augusztus 16. - eatit

 A levesek között halászlé, a zöld fogásban halhamburger, reméljük sokan szeretik a csapatban a halat, mert ez az ő napjuk!

A halhamburger talán szokatlan elsőre, de adunk egy receptet, így a hirtelen támadt nyárban grillezve ti is kipróbálhatjátok. Készülhet szinte bármilyen halból, kicsit legyen zsíros, ne vizes, ponty, makréla, lazac, csuka, harcsa, sügér mind kiváló alapanyag.

A filét, vagy ha akkora ökör voltam, hogy patkót vásároltam, a patkót, megnyúzom, kiszedem a bordákat, szálkákat. A húst további szálkák után kutatva, ujjaim között elmorzsolom, majd az egészet ledarálom, vagy botmixerrel pépesítem. Így kapok egy nem túl gusztusos, hóka, halszagú pépet. A pontygyűlölők korán örülnek. Most nem szabad megfutamodni, és ezt a csúfságot pánikolva befedni fűszerekkel.

Egy serpenyőben kiolvasztok füstölt szalonnazsírt és abban sütöm meg a nedves kézzel, másfél centi vastag pogácsákká formázott húst. Magas lángon sütöm, amikor megpirult, megfordítom és most szórom meg sóval, borssal, fűszerpaprikával és füstölt chilipehellyel.

A kérdés a pontyhoz kapcsolódik. Mi a ponty szépséges rokona? Első válaszolónk halászlé+halhamburgerre a vendégünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr493157210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása