A levesek között halászlé, a zöld fogásban halhamburger, reméljük sokan szeretik a csapatban a halat, mert ez az ő napjuk!
A halhamburger talán szokatlan elsőre, de adunk egy receptet, így a hirtelen támadt nyárban grillezve ti is kipróbálhatjátok. Készülhet szinte bármilyen halból, kicsit legyen zsíros, ne vizes, ponty, makréla, lazac, csuka, harcsa, sügér mind kiváló alapanyag.
A filét, vagy ha akkora ökör voltam, hogy patkót vásároltam, a patkót, megnyúzom, kiszedem a bordákat, szálkákat. A húst további szálkák után kutatva, ujjaim között elmorzsolom, majd az egészet ledarálom, vagy botmixerrel pépesítem. Így kapok egy nem túl gusztusos, hóka, halszagú pépet. A pontygyűlölők korán örülnek. Most nem szabad megfutamodni, és ezt a csúfságot pánikolva befedni fűszerekkel.
Egy serpenyőben kiolvasztok füstölt szalonnazsírt és abban sütöm meg a nedves kézzel, másfél centi vastag pogácsákká formázott húst. Magas lángon sütöm, amikor megpirult, megfordítom és most szórom meg sóval, borssal, fűszerpaprikával és füstölt chilipehellyel.
A kérdés a pontyhoz kapcsolódik. Mi a ponty szépséges rokona? Első válaszolónk halászlé+halhamburgerre a vendégünk!