eat IT

eat IT

Pot au feu recept

2011. március 02. - eatit

 Mai egyik levesünk, a pot au feu (potofó) annyit tesz, fazék a tűzön, egy tartalmas marhahúsleves. Így készítjük:

 Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús (fehérpecsenye)
  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 kis zellergumó
  • 1 szál póréhagyma
  • só, bors, majoranna, babérlevél, kakukkfű

az öntethez:

  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld.

Elkészítés: A húst bő vízben feltesszük főni. Fűszerezzük, mint a levest. Időnként a tetejéről leszedjük a habot. Egy óra elteltével hozzáadjuk a félbevágott répát, a póréhagymát és a zellergumót. Tovább főzzük, majd beletesszük a burgonyát is. 2 óra főzés után a levet leszűrjük (ezt levesként tálalhatjuk). Az öntethez a mustárhoz hozzáadjuk az ecetet, majd folyamatosan elkeverjük az olajjal. Fűszerezzük, beletesszük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Tálaláskor a húsra és a zöldségekre öntjük a mustáros szószt. Kellemes, pikáns ízt ad neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr202702197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evucih 2011.03.03. 10:02:29

Sziasztok!

A szárnyasmájragutok receptjét leírnátok nekem (nekünk)? Amit régebben roston sült csirkemellhez csináltatok. Az baromi fincsi volt!

Előre is köszii

2011.03.03. 16:02:55

A mai szilvás süti is jöhet, az is nagyon jó volt :)
süti beállítások módosítása