eat IT

eat IT

Szerdai meglepi: katalán krém

2011. április 06. - eatit

 A tojás és tej alapú desszertek egyik kellemes képviselője a crema katalan, a katalán krém. Ilyen még a flan, a créme brulée, mindig tojásból, tejből, tejszínből és cukorból készülnek, különbségeik aprók. 

Mai desszertajánlatunkban talán a legfinomabb változat, a katalán krém lesz, és így tudjátok elkészíteni otthon:

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 1 l tej
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja egy csipet fahéj

A tojássárgáját a tejjel, cukorral, citromhéjjal és a fahéjjal 80 fokig kell felfőzni, a keményítőt 1/2 dl tejjel elkeverni, a forró elegyhez csurgatni. A tojásfehérjét habbá verjük, elkeverjük a krémmel. Poharakba melegen kitöltjük, ott kel kihülnie. Tálalás előtt barnacukorral kell finoman megszórni a tetejét és kis kézi lángszóróval rápirítani. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr252801240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.04.06. 12:32:19

Minden konyhában elengedhetetlen egy "kis kézi lángszóró" :D

2011.04.06. 12:33:03

Minden konyhába kell egy "kis kézi lángszóró" :)

Chocolatetiby 2011.04.06. 12:38:50

Nagy kézi lángszóróval lehet-e?
süti beállítások módosítása