eat IT

eat IT

Zöld menü, heló!

2011. május 18. - Péter Anna

Elkezdtük a zöld menüt, lánykori nevén diétás fogásokat, azzal a nem titkos ötlettel, hátha vannak a csapatban fogyókúrázók, testsúlyúkra vigyázók.

Ezt a vonalat fejlesztenénk szívesen, mert itt a nyár, és egyébként sem ártalmas néha könnyebb ételeket fogyasztani. Volna pár kérdésünk, ami segít a témában.

Nekem elsősorban a hús/hal+zöldség diéta, sőt, életmód vált be, de ezen felül ezer, sikeres fogyókúrás étrend létezik, ti talán azokat követitek, szétválasztotok, kalóriát számoltok, Atkins, és még mennyi. 

Töltött paradicsomok

Tippek spenótra, mángoldra.

Laktató és diétás fogások.

Fogyózik valaki a csapatban, és hogyan?

A bejegyzés trackback címe:

https://eatit.blog.hu/api/trackback/id/tr272912629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chocolatetiby 2011.05.18. 07:20:15

Én tudományos alapon kevesebbet eszek :)
Majd ezt megspékelem egy bő fél óra intenzív mozgással. Ezt is persze csakis tudományos alapon. :)

Jimmy1986 2011.05.18. 11:11:23

Azért ez egy igen komoly kérdés, amit felvetettetek. Szerintem a siker titka:
1.) napi többszöri étkezés, kis adagokban
2.) kevesebb kalóriát bevinni, mint amennyi
kell.
3.) aktív életmód.

Akkor egy kicsit bővebben, hogy mit hogyan is gondoltam:

1.) Ha napi többször eszel, de kis adagokat, akkor nem érzed azt, hogy éhes lennél. Szerintem az éhségérzet az egyik legnagyobb gyilkosa a diétának. Ha többször is eszel, akkor pörögni fog az anyagcseréd is, ami szintén segíti a fogyást.

2.)Kevesebb kalória bevitele. A neten rengeteg kalóriatáblázatot lehet találni. Egy ülőmunkát végző ember napi ajánlott kalóriabevitele kb 2000. Ha csak naponta 1500-1800 kalóriát viszel be, máris deficitet csináltál. Már ezzel is érhető el némi fogyás. Fontos még, hogy a "junk foodot" mellőzd: gyorséttermi kaják, cukros üdítők, sütemények.

3.) Aktív életmód. Sport, sport, sport. Kezd el sétálni, biciklizni, futni, vagy bármilyen sportot csinálni. Nem kell egyből túlterhelni magad, csak szépen fokozatosan. A lényeg, hogy több, mint 30 percig dolgozz folyamatosan a megfelelő pulzus tartományban. Zsírégetésre az aerob tartományt szokták javasolni. Ez azt jelenti, hogy olyan intenzitással végzed a mozgást, hogy még éppen tudj beszélni.

Nagyjából ennyi lenne. Nem hiszek abban, hogy bármilyen tápanyagot is meg kellene vonni a szervezettől. Szerintem igenis fogyasztani kell szénhidrátot, fehérjét, zsírt is a megfelelő arányban. Ha valamit kifelejtettem, szóljatok nyugodtan.

Üdv!

Sorcerer86 2011.05.18. 11:38:26

Csatlakozom az előttem szólóhoz, jól leírtad :)
Illetve még valami, két darab ötlet, ide írom, mivel az előző postot rommá trollkodták...

Tehát:

1. A szendvicsek, mind a kicsik és mind a Nokia 1610 méretűek, már korán reggel műszak kezdet után szárazak. Értem én, hogy korán készülnek, de ha elfogadtok egy tanácsot, és a bambuszpálcika helyett celofánnal "fognátok össze", puha marad és kívánatos.

2. Sokan panaszkodnak az adagok méretére, így álljon itt egy megoldás a megboldogult ÁSZ konyhájától. Ők kiírták anno, hogy a pénzünkért, tehát a fél és egész adagokért mekkora tömegű (dkg) ételt kapunk. Kihelyeztek a pult szélére egy mérleget is, ezáltal az étel kézhezvétele után azonnal lemérhető és még a fizetés és pénztár előtti távozást megelőzően reklamálhatóvá vált a kapott mennyiségű étel.

Remélem hasonlóan pozitav gondolat és megvalósítható, mint anno a "Nokia" szendvics. Legalább az első pont...

Sorcerer86 2011.05.18. 11:39:36

szerk* "puha maradna és kívánatos"
süti beállítások módosítása